Hakkında suç duyurusu

15 Temmuz darbe girişimini tiyatroya benzeten Akaydın'a bir tepki de Antalya'dan

09 Ağustos 2017 Çarşamba 23:31
Hakkında suç duyurusu


15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu. 

15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akaydın hakkında, "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." ifadeleri dolayısıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


Ülkeyi parçalama gayesinde olan dış güçlerin FETÖ/PDY terör örgütünü kullanıp 15 Temmuz tarihinde hain bir kalkışma yaptığını hatırlatan Kılınç, bu ihanet kalkışmasının milletin evlatlarınca bertaraf edildiğini ve bayrağın göklerden indirilmesinin engellendiğini kaydetti.


Kılınç, Antalya CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 3 Temmuz'da yaptığı basın açıklamasındaki, "250 şehidin katilinin devlet olduğu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin tiyatrodan ibaret olduğu" şeklindeki sözlerinin, şehitleri ve ailelerini küçük düşürmeye yönelik hareket niteliği taşıdığını dile getirdi.


Akaydın'ın, devleti ve organlarını aşağılayıcı mahiyette açıklamalarda bulunduğunu ve terör örgütünü, eylemlerini över nitelikte sözler sarf ettiğini belirten Kılınç, "Adı geçen vekilin bu tür iddia ve suçlamalarda bulunması aslında FETÖ/PDY'ye destek mahiyetinde olup, hainlerin umutlarını bitirmemek ve arkalarında olduklarını hissettirmek amaçlı olduğu anlaşıldığından, bu tür söylemlerde bulunacaklara emsal olması bakımından adı geçen şüphelinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız." dedi.


Açıklamalardan sonra dernek üyeleri Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu.







(TRT)





Son Güncelleme: 10.08.2017 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165