'haksızlıklara karşı dilekçelerimiz hazır'

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirilmelerinin uygulamasının yapılmasında öğretmelerin sonuçlardan endişe duyduklarını dile getirdi.

27 Haziran 2016 Pazartesi 14:46
'haksızlıklara karşı dilekçelerimiz  hazır'

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın
, öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirilmelerinin uygulamasının yapılmasında öğretmelerin sonuçlardan endişe duyduklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın,

“Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Genel Müdürlüğünün 22.06.2015 tarih ve 38772063-774.06-E.6905752 sayılı yazısı gereğince  öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirmelerinin yapılması uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama kapsamında üyelerimizin ve öğretmen arkadaşlarımızın sonuçlardan duydukları endişeler  bizlere ulaşmaktadır. Müdürlerin verdiği bu notlar şimdilik ‘öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınacak bir kriter’ olarak biliniyor. Ancak; uygulamalarda ciddi sıkıntılar görülmeye, bir çok okul müdürünün yaptığı performans ölçütlerine itirazlar yükselmeye başlamış bulunmaktadır. AKP hükümetinin her Milli Eğitim Bakanının yıllarca süren gayretli çalışmaları! sonucunda, İl –ilçe müdürlerinin tamamının, okul müdürlerinin  tamamına yakınının (%92) yandaş sendika üyeleri arasından seçilmesiyle sonuçlanan yapılanmanın, öğretmenin  performans notuna da yansıması bizleri şaşırtmadı.  Yapılan değerlendirmelerde okullara nasıl müdür atandığı malum olan bir çok okul müdürü, kendi görevini yapmaktan acizken bir de öğretmeni değerlendirmektedir. Tabii ki öncelikle müdürlüğü hak eden, görevini hakkıyla yapan ve personelinin okulda nasıl çalıştığını bilen okul müdürlerini bu söylediklerimizden istisna tutuyoruz. Aldığımız bilgiler okul yöneticilerinin değerlendirmelerini objektif bir şekilde yapmadığı yönünde. Şimdiden bazı öğretmenlerimiz haksızlıkla karşılaşmaya başladı. Okul müdürlerimizi bu konuda daha dikkatli olmaya, değerlendirmede objektif olmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki biz haklının yanında ve daima öğretmenlerimizin yanındayız.

Şunu okul müdürleri iyi bilmelidir ki buradan çıkan sonuç çalışma barışını bozar, kişisel ihtiraslarla ve bir yerlere şirin görünmek amacıyla yapacağınız değerlendirmelerin faturasının sizlere kesileceğini hatırlatmak isteriz. Düşük puan verecek okul müdürleri için hazırladığımız dilekçelerimiz öğretmen arkadaşlarımıza ulaşmış durumdadır.

Kendisini öğrencilerine, ülkenin aydınlık geleceğine adamış öğretmenlerin eğitim sistemindeki olumsuzluklara  rağmen  büyük bir özveri içerisinde çalışmakta olduklarını çok iyi biliyoruz. Milli Eğitimdeki bu kadar hukuksuzluk ve karışıklığın içerisine yeni sorunlar eklenerek çatışma ortamı oluşturulmamalıdır. Bu nedenle okul müdürlerimizin  öğretmenlerimizi değerlendirme sırasında yüksek puan vermelerinden yanayız.  Aksi halde hukuki süreci başlatacağımızı bildiriyoruz. Şu anda izliyoruz. Bu tür girişimler eğitimde iş barışını bozar, hukuksal sorunların doğmasına sebep olur, okullarda huzursuzluklar çıkar. Tüm bu yaşanacak olanların eğitim sistemine katacağı bir şey yoktur. Bu puanlamaların şimdilik pek hükmü olduğu söylenemez, ancak; ilerleyen zamanlarda, öğretmenin performansıyla ilgili yeni kriterler ortaya konularak, öğretmenler ciddi baskı altına alınabilir. Milli eğitim sistemi üzerinde bu tür uygulamaları artık bırakmalıyız. Bunun yerine eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi için yöntemler, yollar, teknolojiler takip edilmelidir.

Performans notları 30 Haziran'a kadar MEBBİS’e işlenmiş olacaktır. Her öğretmen kendi performans notunu öğrenebilir. Performans notu konusunda haksızlığa uğradığını düşünen üyelerimizin, öncelikle okul  idaresine itiraz dilekçesi vermesini öneriyoruz. Okul idaresinin vereceği cevaba göre konu hakkında mahkemeye gidilebilir. Konuyla ilgili, hakkaniyetten uzak, yanlı hareket eden okul müdürleriyle ilgili ayrıca işlem talep edeceğimizi özellikle bildiriyoruz.”dedi.

Son Güncelleme: 27.06.2016 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165