‘Hala caydırıcı önlemler alınmadı’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetin son örneklerinden birinin Bursa’da yaşandığını söyledi.

19 Ocak 2017 Perşembe 11:21
 ‘Hala caydırıcı önlemler alınmadı’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetin son örneklerinden birinin Bursa’da yaşandığını söyledi.


Bursa’nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesi’nde, bir hasta yakını gece çocuğu rahatsızlandığı gerekçesiyle acil servise gelerek çocuk doktorunun tedaviyi gerçekleştirmesini istediğini bildiren Lağcı, acil servis görevlilerinin çocuk doktoru bulunmadığını söylemesi üzerine hastaneden ayrılan ancak bir süre sonra bıçakla hastaneye dönen hasta yakınının acil serviste görevli Acil Tıp Teknisyeni Onurhan Özpişirici’nin boğazına bıçak dayayarak rehin aldığını ifade etti.


Lafcı, “Eğer o doktor buraya gelmezse bunun boğazını keseceğim, öldüreceğim" diyerek tehditler savuran hasta yakınının bu ifadeleri sağlıkta şiddetin hangi boyutlara vardığının en korkunç göstergesidir” dedi.


Sağlıkta yaşanan şiddetle ilgili hala caydırıcı önlemlerin alınmadığını belirten Lafcı,”Artık Yeter diyoruz! Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı önleyici, caydırıcı her türlü tedbirin alınması en önceliğimiz olmalıdır. Çalışanlara yönelik şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinin SGK tarafından karşılanmaması, hastanelere ve acil servis girişlerine x-ray cihazı yerleştirilmesi, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dâhil her türlü önlem mutlaka gözden geçirilmelidir. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın “Sağlık çalışanına kalkan el, Sağlık Bakanlığı’na kaldırılmıştır” söylemini önemsiyor ve sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda daha somut adımların atılmasını istiyoruz.” Diye açıklama yaptı.


 

Son Güncelleme: 19.01.2017 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.