Hasta akbabalar doğal yaşama döndüler

Hasta akbabalar, tedavisi Çorum Belediyesi’nde tamamlandıktan sonra doğaya salındı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 14:52
Hasta akbabalar doğal yaşama döndüler

Hasta akbabalar, tedavisi Çorum Belediyesi’nde tamamlandıktan sonra doğaya salındı.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Rehabilitasyon merkezinde tedavi edilen 3 akbaba sağlığına kavuştu. Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü görevlileri tarafından Elmalı Köyü civarında hasta halde bulunan 3 adet akbaba Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü geçici rehabilitasyon merkezine getirilen akbabalar, veteriner hekimler tarafından hemen tedavi altına alındı. Akbabaların zehirlenmiş bir hayvan leşi yediklerini ve bundan dolayı zehirlendiklerini tahmin ettiklerini belirten veteriner hekimler, doğaya bilinçsizce bırakılan zehirlerin bu tür vakaları da beraberinde getirdiğini belirtti.

Geçici Rehabilitasyon Merkezinde her türden hayvanın tedavi ve bakımının yapıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bakıma muhtaç veya yaralı hayvanların bakımlarını yapıp tedavi ettikten sonra tekrar doğal yaşamlarına bırakıldığını söyledi.

Zehirlenmiş olarak bulunup Geçici Rehabilitasyon Merkezimize getirilen akbabaların gerekli tedavileri yaptıktan sonra gözetim altında tuttuklarını vurgulayan Candan, doğal yaşama karşı duyarlı ve bilinçli davranmaları konusunda hassasiyet beklediklerini kaydetti.

Akbabalar çevre temizliği için önemli


Karapürçek Köyü sınırları içinde bulunan Çorum Belediyesi Katı Atık Toplama Merkezinde yoğun bir akbaba popülasyonu bulunduğunu belirten Başkan Yardımcısı Candan, akbabaların çevre temizliği, ekolojik denge ve insan sağlığı açısından ciddi bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.    

 

                                                     

 

Son Güncelleme: 26.05.2016 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.