Hastanede sel önlemi

İlçede etkili olan yağışlarda su baskınlarına uğrayan Osmancık Devlet Hastanesi çevresinde yeni önlemler alındı.

22 Ağustos 2014 Cuma 14:05
 Hastanede sel önlemi


İlçede etkili olan yağışlarda su baskınlarına uğrayan Osmancık Devlet Hastanesi çevresinde yeni önlemler alındı.


Osmancık Belediyesi tarafından hastanedeki su baskınlarını önlemek için hastane çevresine kanallar oluşturularak menfeze bağlandı.


Belediye Başkanı Hamza Karataş, kuşaklama projesi yapılıncaya kadar geçici tedbir olarak sel baskınlarına yönelik bir takım çalışmalar yaptıklarını belirterek Osmancık Devlet Hastanesi çevresinde de yeni önlemler alındığını ifade etti.


Hastane çevresinde oluşan yağmur sularının hastane bahçesine girmeden bir kanalla tahliye edileceğini kaydeden Karataş; "Osmancık Devlet Hastanesinin arka tarafında bulunan büyük arazide oluşan yağmur suları bahçe duvarının üzerinden hastanenin bahçesine geçiyor. Bu nedenle hastanenin bodrum katını su basıyor. Hastanenin bodrum katında jeneratör ve trafolar gibi sudan korunması gereken önemli elektrik cihazları bulunuyor. Bu nedenle hastaneyi su basması büyük riskler oluşturuyor. Daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılana kadar geçici olarak bazı önlemler aldık. Hastanenin arkasında bir set oluşturduk. Sette biriken yağmur suyu menfeze tahliye edilecek." dedi.


Başkan Karataş, sel baskınlarında D100 Karayolunun kapandığı noktada iki yeni menfez daha açıldığını belirterek, Doğudere üzerinde de belirli noktalarda setler oluşturulduğunu kaydetti.





Son Güncelleme: 22.08.2014 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165