Hattuşa’ya Başbakan desteği

Boğazkale’nin isminin ‘Hattuşa’ olmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek geldi.

24 Mart 2015 Salı 17:39
 Hattuşa’ya Başbakan desteği


Boğazkale’nin isminin  ‘Hattuşa’ olmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek geldi. Üstelik Başbakan bu desteğini, Çorum leblebisi yerken dile getirdi.


Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre, Hitit Medeniyet’nin başkenti Hattuşa’nın isminin bulunduğu ilçe Boğazkale’ye verilmesine Başbakan Ahmet Davutoğlu da destek verdi. İlginç konuşmanın Meclis kulisinde ‘leblebi’ yerken gündeme geldiği belirtilen haberde, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti kulisine sürpriz bir ziyaret yaparak, milletvekilleriyle sohbet etti. Masada çiğ köfte ve meyvanın yanı sıra leblebileri gören Davutoğlu, Çorum Milletvekili Salim Uslu’ya dönerek, “Sizin oraya Hattuşa’ya, Macaristan cumhurbaşkanının eşini gönderdik” dedi. Uslu da, “O ilçenin adı Boğazkale. Hattuşa’nın daha iyi tanıtılması için ilçenin adını Hattuşa olarak değiştirmek istiyoruz. İl genel meclisi Hattuşa olarak değiştirilmesi için karar aldı, ancak yasa ile bunun yapılması gerekiyor. Yine Hitit uygarlığının en önemli askeri ve din merkezi olan Şapinuva da çok önemli bir antik merkez. O ilçenin adı da Ortaköy, ikisini de değiştirmek istiyoruz.” dedi.


Davutoğlu, bu konuda yasal düzenleme yapılmasına destek vereceğini belirterek, “Çok iyi olur, isminin değiştirilmesi, Hattuşa’nın dünyada daha iyi tanıtılmasına katkı sağlar. Gelip görmek isteyenlerin sayısı artır” dedi.” ifadelerine yer verildi.




Son Güncelleme: 24.03.2015 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165