Havaalanı yolları taşlı, ben oraya girmem

Başkan Külcü havaalanı ile ilgili soruya cevap verdi

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:30
Havaalanı yolları taşlı, ben oraya girmem

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün düzenlediği toplantıda havaalanı ile ilgili soruya da cevap verdi. 

"Havaalanı yolları taşlı, ben oraya girmem" diye sözlerine başlayan Başkan Külcü, şöyle devam etti: "Havaalanı yapıldı, yapılacak, ben bu tartışmalara girmeyi doğru görmüyorum. 9 yıldır Belediye başkanı olarak fiilen görev yapan, başbakanın  partisinin bir mensubuyum. Başbakanımızın söylediği sözün hilafına bir sözü basına açık toplantıda söylemem de, yapmam da. Zaman zaman gazete, tv'lerde 'yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanı' cümlesi var. Çorum’da böyle bir havaalanı yok. Kimse kimseyi kandırmasın, kendini de kandırmasın. 30 yıl önce plan bütçeden alınan, özel idareye mazot parası olarak gönderilen parayla, 4 tane greyderle toprak düzleyerek havaalanı yapımına başlanmış olunmaz. Kimse kendini ve toplumu kandırmasın. Bu yanlış bir bilginin düzeltilmesidir. Sayın başbakanımızın söylediklerinin hilafına bir söz söyleyemem. Biz oturur konuşuruz, milletvekillerimizle, siyasilerimizle, işadamları, şehrin dinamikleri, sivil toplum kuruşluşları ile derdimizi tekrar Ankara'ya anlatırız. Bir gün ordan olumlu cevap alacağımıza inanıyorum. İstediğimiz şeyle ilgili aşırı arzumuz başkaca  doğruların görünmesini engelliyor. Başbakanımız Kırkdilim için 450 trilyon liralık kaynak ayırdığını, bu yolun tünellerle, viyadüklerle geçileceğini söyledi. Bir havaalanı maliyeti ne kadar? 100 milyon TL.  civarında. Laçin'deki ölüm yolunu geçmek için 450 trilyon lira kaynak ayıran bir devlet, havaalanı için de 100 milyon TL.  ayırır. Bugün uygun olmadığı düşünülüyorsa, biz gideceğiz, konuşacağız, ikna edeceğiz. Çorum’a lazım olduğuna Ankara’yı ikna edeceğiz. Bugün olmazsa, yarın. 
2023’te inanıyorum Çorum’u havaalanına kavuştururuz."




Son Güncelleme: 11.10.2017 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmede @MEHMET BÖLÜKBAŞ . 2017-10-11 17:58:29

az yağla

Avatar
valdo 2017-10-11 12:44:25

başkandan başka bir şey mi bekliyordunuz? o park bahçelerle uğraşır havaalanı işine karışmaz. o çorumlu değil. yakında ankara'ya gider orda havaalanı var nasılsa. alacalıyı da unutmasın. çorumspor'u çorum futbolunu bitirdiler.

Avatar
MEHMET BÖLÜKBAŞ . 2017-10-11 12:49:16

sana hayranım be başkan ALLAH seni başımızdan eksik etmesin

Avatar
Doğru Söz 2017-10-11 14:01:14

Belediye başkanımız sayın Muzaffer Külcü kimsenin görmek istemediği, görmezden geldiği meseleye değinmiştir. Evet bir hükümet 450 trilyon yol yapımına kaynak ayırırken neden daha az bir meblağı o ile harcamasın. Yıllardır çözülemeyen kırkdilim yolu sorunu viyadükle tünelle çözülecek ihtiyaç duyulan bir yatırım. Yapılan icraatları konuşalım, yapana saygı duyalım, öncelikli ihtiyaçlarımız ne ona karar verelim. Tabela fotoğrafı çekip işte havaalanı burası yok yarım kaldı yok yapılmadı gibi yaklaşımlar kendimizi kandırmaktan öteye gitmeyecek hareketler. Bir 2007 Çorum una bakın bir de 2017 Çorum una. Kendine düşen payı almaya devam eden bir Çorum var. Her şey sırasıyla ve Çorum sırayla yatırımları alıyor.

Avatar
vatansever 2017-10-11 13:22:16

lafa gelince herkes yarış atı...
iş icraata gelince herkes sütçü beygiri mübarek
yok yollar taşlı git bu hikayeleri çocuklarına anlat başkan.

Avatar
ADEM 2017-10-11 14:23:05

başkan siyaseti iyi biliyor net cevap vermekten kaçınıyor. durumu idare ediyor işte. peki havaalanı i̇nşaati konusunda ahmet ahlatci bunlari bi̇lmi̇yor mu o niye yarım havaalanından bahsediyor.garip bir durum var ama...

Avatar
Çorumlu 2017-10-11 14:26:54

Kırkdilime o kadar para harcanana kadar çoruma havaalanı yapılsın herkesin daha çok işine yarar ayrıca kırkdilimde acil yol yapılmasını gerektiren sıkıntıda yok yollar gayet güzel

Avatar
IKILEM 2017-10-11 16:12:01

Başkan Maliye Bakanına neden ucak maketi verdi şov