Havaalanı yolunda yeni gelişme

Çorum ile Merzifon Havaalanı arasındaki kestirme yolda yaşanan kamulaştırma ve istimlak sorununun çözüm aşamasına geldiği belirtildi.

06 Temmuz 2018 Cuma 01:19
Havaalanı yolunda yeni gelişme

MUSTAFA DEMİRER

24 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında Çorum’un müstakil havaalanı talebi tartışmaları devam ederken, Merzifon Havaalanı’nda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yıllara sari resmi istatistiklere göre, sivil trafiğe açıldıktan sonra Çorum’un yüzde 60 oranında yolcu kapasitesini karşıladığı Merzifon Havaalanı’na bir süre önce yeni pist yapıldı. Yetersiz kalan Terminal binasının kapasitesinin de büyütüleceği konuşuldu.

Çorum ile Merzifon arasındaki mesafeyi yaklaşık 13 kilometre kısaltacak olan kestirme yol projesinde ise kamulaştırma ve istimlak işlemlerinin uzaması nedeniyle bugüne kadar somut bir ilerleme kaydedilememişti.Edindiğimiz bilgiye göre, havaalanına Çorum’u yakınlaştıracak olan kestirme yolda istimlak ve kamulaştırma probleminde sona gelindi. Önümüzdeki günlerde birkaç adet kaldığı belirtilen kamulaştırma meselesinin çözülerek yeni yol yapımı için çalışmalara başlanması bekleniyor.

Son Güncelleme: 06.07.2018 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2018-07-08 16:19:37

Bence Yozgat’tan da bir kısa yol açın!!
Bu iki şehrin havaalanını Çorumlular ayakta tutsun!!!