Havaalanına teknik gezi

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Amasya Merzifon Havalimanına teknik gezi düzenledi.

24 Mart 2017 Cuma 16:10
Havaalanına teknik gezi

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Amasya Merzifon Havalimanına teknik gezi düzenledi.



Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı öğrencileri; Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş ve öğretim elemanları Öğr.Gör. Aslıhan Kaya ve Öğr. Gör. Murat Kartal eşliğinde Amasya Merzifon Havalimanına gerçekleştirilen teknik gezi ile havalimanı ve havalimanı ekipmanlarını yerinde tanıma imkânı buldular. Havalimanının yolcu karşılama ve bekleme salonundan apronuna kadar her bir bölgesini HAVAŞ yetkililerinin anlatımıyla gören öğrenciler ayrıca havalimanı ekipmanlarını ve acil müdahale araçlarını da tanıdılar. Check in işlemleri hakkında yetkili personelden bilgi alan öğrenciler, bagaj işlemlerini yerinde gözlemleyerek derslerinde öğrendikleri bilgilerin uygulamalarına şahit oldular. 



Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, havalimanı eğitim salonunda öğrencilere havalimanı hakkında detaylı bilgiler vererek, sivil havacılık sektöründeki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Devlet Hava Meydanları İşletmesinin tanıtım filminin de izlendiği teknik gezide Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.



Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş; yerinde eğitimin, reel sektörün tecrübe birikiminin öğrencilere aktarılmasının önemine işaret ederek yoğun bir şekilde bu kanalı açık tutmaya ve farklı program formatlarıyla bu alanda öğrenciler ve sektör üzerinde farkındalık oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti. Her fırsatta Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek sunan Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ve onun şahsında bütün işletme çalışanlarına teşekkür eden Karakaş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda mesleki eğitimin kalitesini yükseltmek adına reel sektör işbirliklerini ve özellikle de yerinde eğitimi önceleyerek teknik geziler konusunda programlarımızı her fırsatta motive eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına teknik geziler başta olmak üzere desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.


 

Son Güncelleme: 24.03.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetçi 2017-03-25 00:05:06

Merzifon'u inceleyip Çorum'a mı yapacaklar acep havaalanını?!!

banner165