HAVAALANINA YAKLAŞIYORUZ GALİBA

Çorum’un havaalanı meselesine dair yeni ve sıcak gelişmeler yaşanıyor.

10 Mayıs 2016 Salı 13:08
 HAVAALANINA YAKLAŞIYORUZ GALİBA


MUSTAFA DEMİRER/HABER-GÜNCEL


Çorum’un havaalanı meselesine dair yeni ve sıcak gelişmeler yaşanıyor.


Trafik Haftası etkinliklerine katılan Vali Ahmet Kara, gazetecilerin havaalanının akıbeti hususunda yönelttikleri soruları cevaplandırdı. Önce Vali ne demiş ona bakalım;


Vali Kara, sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile geçtiğimiz hafta sonu yapacakları istişare toplantısını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın iptal ettirdiği bilgisini verdi. Çorum havaalanının yeniden yatırım programına alınması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine ‘havaalanını Özel İdare yapacak’ şeklinde bilgi gittiğini vurgulayan Vali Kara, "Yanlış anlama oldu ve Sayın Bakan bizzat arayarak toplantının iptalini istedi. Biz havaalanın '2017 yatırım programına nasıl aldırırız?' diye çalışıyoruz. Özel İdare olarak havaalanı yapmıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için çalışıyoruz. Toplantıyı ileride yapacağız. Havaalanının yatırım programına alınması için elimizden geleni yapacağız" dedi.


Ulaştırma Bakanı'nın ‘her ile bir havaalanı yapacakları’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Vali Kara, "Biz Çorum'un havaalanı yapılan 81'inci İl değil 54'üncü İl olmasını istiyoruz. Bildiğim kadarıyla 53'üncü havaalanı Yozgat'a yapılıyor" diye konuştu.


Havaalanı bilgilendirme toplantısının iptalinde siyasi baskı olup olmadığı yönünde bir soruya da cevap veren Vali Kara, "Toplantının iptaline siyasilerin herhangi bir müdahalesi olmadı" şeklinde konuştu.


VALİ KARA’NIN SÖZLERİ BİZE NE ANLATIYOR?

Vali Kara’nın sözlerinden çıkaracağımız bazı sonuçlar var:


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yeni yasama döneminin başında TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerinde ‘her şehre bir havaalanı’ hedeflerinin olduğunu açıkladı.


TÜM İLLERE HAVAALANI


Yani Ulaştırma Bakanlığı Çorum dahil havaalanı olmayan tüm illere küçük ölçekli müstakil havaalanı yapılmasını öngörüyor.


YATIRIM PROGRAMINA ALINSIN

Vali Kara’nın, aynı zamanda hemşehrisi olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la yaptığı görüşmede ‘her şehre havaalanı’ hedefi doğrultusunda Çorum’un yarım kalan havalanının yatırım programına alınması talebinde bulunduğu anlaşılıyor.


‘UÇAK TAKSİ’ HAVAALANI

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, geçtiğimiz aylarda havaalanına dair sorumuz üzerine, Çorum’a 40-50 kişi kapasiteli ‘uçak taksi’ olarak adlandırılan uçakların 
kullanabileceği bir havaalanının yapılabileceğini, ileride ihtiyaç arttıkça pistin uzatılarak normal uçakların iniş yapacağı bir havaalanı konumuna getirilebileceğini ifade etti.

ARTIK HAYAL DEĞİL

Diyeceğim odur ki, Milletvekili Uslu ve Vali Kara’nın sözlerinden anlaşıldığı üzere Çorum’un müstakil bir havaalanına kavuşması artık mümkün gibi görünüyor.


‘ÖNCELİK ÇORUM’UN OLSUN’ ÇABASI

Ulaştırma Bakanı’nın ‘her şehre havaalanı’ hedefinin diğer illerden önce Çorum için gerçekleşmesi yönünde bir çaba gösterildiği gözleniyor.


İLERİDE PİST UZATILABİLİR

Havaalanının başlangıçta küçük ölçekli olarak hayata geçirilmesi, ileride ihtiyaç duyulduğu takdirde pistin uzatılarak normal uçakların inebileceği bir havalanı yapılmasının öngörüldüğü anlaşılıyor.


MAJÖR YATIRIMLARA GEÇ ULAŞTIK

AK Parti’nin geçen 14 yıllık iktidarının ilk dönemlerine bakıldığında diğer illere gelen majör yatırımların Çorum’a daha geç geldiği söylenebilir. TOKİ yatırımları, OHAL teşvikleri, Şehir Hastanesi, üniversite örneğinde olduğu gibi.


BİZ HAK EDİYORUZ

Hal böyle olunca ‘her şehre havaalanı’ sözü hayata geçirilmeye başlandığında Çorum’un müstakil bir havaalanına diğer illerden daha önce kavuşması elzem olsa gerek...


Son Güncelleme: 11.05.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu 2016-05-10 15:17:04

İnşallah.
Yeter ki biz gündemde tutalım Çorum'u, havaalanı konusunu.
Esnafıyla.
İş adamıyla.
Siyasileriyle.
Medyasıyla.
Kısaca Çorum olarak.

Devlet mecbur kalır bir yerde.

Şırnak'a
Yozgat'a
Amasya'ya
....
Havaalanı yapılacak çatır çatır!
Çorum yaya kalacak öyle mi?

Hem de her dönem iktidarı desteklemiş Çorum..
Hem merkezi hem yerel seçimde, hem de bilmem kaç dönem.

Salim Uslu, yeter ki nüfuzunu kullansın Cumhurbaşkanı'mız nezdinde.

Hesabını havaalanın yapıp yol parasından ucuza çıkartmış valimiz Ahmet Kara.

Çorum orijinli dernek başkanları yurt içinden dışından destek açıklaması yapmışlar.

Ahlatçı binaları yaparım demiş mesela. Daha başka nice iş adamı taahhütte bulunmuş.

Peki ne eksik! Una,şekere, suya rağmen.

Toplanıp valisiyle vekiliyle, STK'larıyla..
Ankara'ya otobüs yoluyla gidemiyoruz efendim. Karayolu demiyorum ağız alışkanlığı çünkü.

Çorum'a oldum bittim otobüsle geldim gittim, helak oldum yıllarca.

54. havaalanı yapılır da çabuk yapılsın, gözümüzle görelim.

Çorum gerçekten modern bir şehir olsun.
Belediye güzel işler yapıyor, her geçen gün Çorum gelişiyor.

Ama duymak istemiyorum artık sağdan soldan 'Çorum'da havaalanı var mı?' teranesini.

Canım fena halde sıkılıyor ne zaman Çorum'la alakalı bir yapıldı yapılacak haberi okusam, havaalanı ile bir olumlu haber duysam serinliyorum.

Adını koyalım artık şu işin, kanayan yaraya Çorum olup parmak basalım.

Adını koyalım artık el ele verip şunun.

HATTUŞA HAVAALANI'nın!

Avatar
Vatandaş 2016-05-10 22:47:54

Çorum olarak ilk somut adımı biz atalım. Havaalanına tabelayı asalım. Yollara havaalanı yön levhalarını asalım. Çorum ve Türkiye gündemine sokalım. Karşı çıkanlarıda siyasi ya da büyük iş adamı olmasına bakmadan teşhir edelim...

banner165