Hayat hak arıyor

Hayat Ambalaj Fabrikası çalışanları dün Hürriyet Meydanı’nda toplanarak Vilayet önüne kadar yürüdü.

27 Ekim 2016 Perşembe 17:06
Hayat hak arıyor

Hayat Ambalaj Fabrikası çalışanları dün Hürriyet Meydanı’nda toplanarak Vilayet önüne kadar yürüdü.

‘Hayat’ta kalmak istiyoruz’ çağrısı ile düzenledikleri eylemde çeşitli sloganlar atan eylemciler, Valilik Ek Bina önündeki meydanda basın açıklaması yaptılar.

KESK Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek’in bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı eylemde basın açıklamasını Ömer Şahinbaş okudu.


“Hayat Ambalaj emekçileri olarak 2 aydır maaşlarımızı ve sosyal haklarımızı alamamaktayız” diyen Şahinbaş, “Sorunlarımızı patronlarımıza ve devlet büyüklerimize ilettiğimiz halde şu ana kadar bir sonuç elde edemedik” dedi.


Fabrikanın çalışmamasının işçileri tedirgin ettiğini belirten Şahinbaş, “Şirketin geleceği hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Bu yüzden endişe duymaktayız. Bu endişelerin biran önce sonlanması için. Buradan sayın devlet büyüklerimize bir kez daha sesleniyoruz. Bizleri ortada bırakmayın. Fabrikamıza sahip çıkılsın” diye konuştu.


‘SORUN ÇÖZÜLMEDİ, YİNE MAĞDURUZ’


Açıklamasında fabrika çalışanları ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Şahinbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Devlet büyüklerimiz yaşadığımız mağduriyetle ilgilendiklerini, takipçisi olduklarını söylüyorlar. Fakat neticede olumlu hiç bir ilerleme kaydedemedik ve biz yine mağduruz. Biz yine esnafa borçluyuz. Biz yine bankalara borçluyuz. Çoğu arkadaşımızın cebinde ekmek alacak parası yok. Bu şirketlerin çalışmasını ve ayakta durmasını gönülden istiyoruz. Orta Karadeniz’in ihracat birincisi olan şirketlerin bu hale gelmesinin sorumlusu biz miyiz de bedeli emekçiler olarak bizler ödüyoruz?


Oysaki bizler bu şirketlerin ayağa kalkması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama patronlardan hiç bir gayret göremiyoruz. Çorum’un en varlıklı iş adamları bu şirketlerin ortakları olduğu halde ellerini taşın altına koymamaktadırlar. Yıllardır bu şirketler kâr ederken hiç birinin sesi çıkmıyordu. Hepsi halinden hoşnuttu, şu aşamada işçilerin devlet yetkilileriyle görüşerek bu işe bir çözüm bulunmasını bizden talep ediyorlar. İşçiyi maşa olarak kullanıyorlar. Bugünden itibaren fabrika önünde oturma eylemine başlayacağımızı, problemlerimiz çözülene kadar da eylemimize devam edeceğimizi buradan açıkça beyan ediyoruz. Çözüm sağlanmazsa açlık grevine başlamayı da düşünüyoruz.”


Son Güncelleme: 27.10.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165