Hayat yeni başlıyor

İşadamı Mustafa Yağlı, üniversitelerde mezuniyet törenlerinin yaşandığı şu günlerde gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. Yağlı, üniversiteden mezun olanlar için hayatın yeni başladığını hatırlattı.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 17:52
Hayat yeni başlıyor

İşadamı Mustafa Yağlı, üniversitelerde mezuniyet törenlerinin yaşandığı şu günlerde gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. Yağlı, üniversiteden mezun olanlar için hayatın yeni başladığını hatırlattı.


İşte o tavsiyeler:


“Türkiye'mizdeki tüm üniversitelerimizde mezuniyet törenleri hazırlanarak  öğrencilerimizin (Gençlerimizin) üzerindeki son bir yıllık zihinsel yorgunluklarını atabilmek adına, mezuniyet törenleri elbette güzel bir gelenek. 

Güvercin misali keplerinin havada uçuştuğu mezuniyet törenlerinde, öğrencilerimiz aileleriyle birlikte mezun olmanın gururunu yaşamaktadır. Mezuniyet, aynı zamanda öğrencilerimizin birbirlerinden ayrılık günüdür. Üzüntü, sevinç ve mutluluk gözyaşları hepsi bir arada olur. Bunlar son derece duygusal olan güzellikleridir.


Çiçeği burnunda yeni mezun olmuş  gençlerimiz bundan sonrası için elbette yeni bir hayata başlamak zorundalar. 
Başlayacakları yeni hayatta kimisi kendi işini kuracak, kimisi özel sektörde iş bulacak, kimisi devletin kurum ve kuruluşlarında işe yerleşecek.

Yeteneklerini zorlayan veya maddi anlamdaki yetersizlik sebebiyle işini kuramamış, özel sektörde iş bulamamış, devlet kurum ve kuruluşlarında da işe yerleşememiş maalesef bir çok gencimiz olacak. 
İşte esas mesele burada, yeni mezun olmuş gençlerimizin büyük bir bölümü işsiz kalmaktadır Ve dolayısıyla mezuniyet henüz bitmemiştir.

Özel gayret ve yeteneklerimizle, buna yabancı dilde dahil olmak üzere mesleki eğitim ve kurslarla tekrar bilgi dağarcığımızı doldurmalıyız ki, aranan nitelikli kalifiye elaman olmanın, iş bulabilmenin, veya iş kurabilmenin keyfini çıkarmalıyız.


Gelişen, büyüyen ülkemiz cennet vatan Türkiye'mizde iş var, aş var, İşini kurmak isteyenlere de devletimizin yatırım Teşvik ve destekleri de var. 
Yeter ki, bizler o yetenek ve kazanımları elde etmiş olalım. O cesareti kendimizde bulalım. Sanayisiyle de gelişen Türkiye'mizde nitelikli kalifiye eleman problemi yaşanmaktadır, yani nitelikli, kalifiye, gibi bu ve benzer sorunlarımızın çözümü yine üniversiteli gençlerimizle çözümlenecektir.

Hayatımın 25 yılını yurtdışında çalışan birisi olarak, 20 yılını da bir işveren olarak, bilgi, birikim, ve tecrübelerimi ülkemizin, Türkiye'mizin geleceği olarak gördüğüm yeni nesil gençlerimiz, ve mezun olacak öğrencilerimizle paylaşmak istedim. 
Mezun olacak gençlerimize, öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor bahtları, şansları, yolları açık olsun diyorum."

 

Son Güncelleme: 29.05.2017 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.