‘Hayatımızda dürüstlüğü hakim kılmalıyız’

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi bu hafta Flipped ( İlk Aşk ) adlı filmin okumasını yaptı. Film Okuma programının yöneticiliğini Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili yaptı.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 09:09
 ‘Hayatımızda dürüstlüğü hakim kılmalıyız’


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi bu hafta Flipped ( İlk Aşk ) adlı filmin okumasını yaptı. Film Okuma programının yöneticiliğini Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili yaptı.


Öncelikle olaysız bir film olmasına rağmen, insanların duygu ve düşüncelerinin nasıl değiştiğini, yanlış anlaşılma denen bir şeyin olmadığını zaten herkesin olayları kendince anladığını, aşkın gelmek ya da gitmek için çok büyük sebeplere ihtiyaç duymadığını anlatan bir film diye konuşmasına başlayan Kazım Sekili, filmin insanı kendi içerisine çektiğini belirtti. Sekili, film hakkında şunları söyledi:

“Flipped iki küçük çocuğun ilk aşkla ve de hayatla olan merhabalarını hem kızın hem de erkeğin gözünden anlatıyor. Ama ilk aşk deyince kimse aman klasik aşk filmi olarak düşünmesin. Bu film de sadece aşk yok, zaten 7 yaşındaki bir çocuk nasıl bir aşkla tanışabilir ki, aşk sadece bir kelime gibi. 7 yaşından 12-13 yaşlarına kadar olan bir kovalamaca anlatılıyor filmde. Film kesinlikle çok güzel işlenmiş.Filmde babası resim yaparken kızla konuşmasına çok dikkat etmeliyiz diye belirten Kazım Sekili, anekdotu paylaştı. Baş karakter kızımız babası resim yaparken yanında onu izliyor ve babası soruyor:

-Bryce Loski ile ilgili ne düşünüyorsun? Kız şaşırıyor


– Bilemiyorum, sanırım gözleriyle ilgili bir şey ya da belki gülüşüyle


– Peki ya kendisi?


-Ne?


-Tüm manzaraya bakmalısın


-Ne demek bu?


-Bir resim bazı parçalarından daha fazladır, tek başına bir inek sadece bir inektir, bir ova tek başına sadece çimenler ve çiçeklerdir ve ağaçların tepesinde yükselen güneş sadece bir ışıktır ama sen hepsini bir araya getirince bir mucize haline gelebilirler.


Evet gerçekten de öyledir ama bizler çoğu zaman parçalarla oyalandığımız için bütünü göremeyiz, yaşadığımız tüm hayal kırıklıkları da aslında bütünü göremediğimiz içindir.”


Daha sonra büyükbaba ile  torunu arasındaki "Dürüstlük, gerektiği anda zor gelebilir ama gelecekteki acı ve ızdırıptan kurtarır.' sözünün de çok önemli olduğunu belirten Kazım Sekili, dürüstlüğü hayatımızda hakim kılabilme temennisiyle sözlerini bitirdi.


Son Güncelleme: 10.05.2017 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.