Haydi Kur’an kursuna

Müftü Mehmet Aşık, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları’nın 22 Eylül 2014 Pazartesi günü...

19 Eylül 2014 Cuma 18:38
 Haydi Kur’an kursuna


Müftü Mehmet Aşık, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları’nın 22 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacağını söyledi.


Bugün makamında basın toplantısı düzenleyen Müftü Aşık, Kur'an kursları eğitim programının 4 dönem halinde uygulanacağını belirtti.


Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Mustafa Kaya, İl Müftüsü Mehmet Aşık, ve müftü yardımcıları katıldı.


Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Kur'an kurslarının kültürümüzün şekillenmesinde önemli katkısı olan yaygın eğitim kurumlarından biri si olduğunu belirten Müftü Aşık, yaptığı açıklamada şöyle dedi; "Günümüzde örgün eğitim süreci içinde bulunan veya süreci tamamlamış insanımızın büyük bir kısmı, Kur'an-ı Kerimi yüzünden okumayı; iman, ibadet, ahlak konularında temel bilgileri ve Hz peygamberin hayatını önemli ölçüde bu kurumlardan öğrenmektedir.


Asırlar boyu milletimiz, ruhlarını Kur'an-ı Kerimle zenginleştirmek ve onun mesajıyla hayatlarımıza anlam vermek için gönül birliği yapmış, Kur'an-ı en güzel şekilde yazmak, okumak, hıfz etmek ve onun eşsiz mesajından nasiplenmek arzusuyla adeta birbiriyle yarışmıştır. Bu çerçevede insanımız, Kur'an'ın sadece Mushaflarda değil, gönüllerde, dimağlarda ve hayatın her anında var olmasını isteyerek okumuş ve hafızasına kaydetmiştir.


Bunların yanısıra, Kur'an kursları, milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli değerleri aşılayan ve bir arada yaşama bilincinin oluşmasına katkıda bulunan kurumlardır.


Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur'an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda hazırlanan ihtiyaç odaklı "Kur'an kursları Öğretim Programı" ile kamuda ve özel sektörde çalışan / Çalışmayan vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde istedikleri öğretim programlarına katılmaları amaçlanmaktadır.


Böylece günlük hayatın koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur'an Okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayanların iş hayatından kopmadan Başkanlığımızın yaygın din Eğitimi hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır.


Bu gerçekten hareketle Başkanlığımız bir dizi çalışma başlatmıştır. Bu çalışmalar yapılırken muhatap kitlenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Eğitim Öğretim Programlarında çeşitliliğe gidilmiştir.


Kur'an Kurslarında 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 22 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacaktır. Kur'an Kurslarının açılışında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ 'in açılış mesajı Kur'an kursu öğreticileri tarafından öğrencilere okunacaktır. İhtiyaç odaklı Kur'an kursları eğitim programı 2014-2015 yılında 4 dönem halinde uygulanacaktır. Birinci Dönemi 22 Eylül 2014-21 Kasım 2014, İkinci dönemi 24 Kasım 2014- 23 ocak 2015, Üçüncü Dönemi 09 Şubat 2015-03 Nisan 2015, Dördüncü dönem 06 Nisan 2014-29 Mayıs 2015 Hafızlık eğitim programları ise üç dönem halinde Eğitim Öğretim yapılacaktır. Birinci Dönemi 09 Haziran 2014-05 Ekim 2014, İkinci dönem 06 Ekim 2014-01 Şubat 2015,Üçüncü dönem 09 Şubat 2015-07 Haziran 2015 olarak uygulanacaktır.


Mesai saatleri içinde Yaygın Din Eğitimi Faaliyetlerine katılma imkânı olmayan ve Kur'an öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik olarak ilimiz merkezinde ihtiyaçlar dikkate alınarak hafta içi 17:00-23:00 ve Cumartesi Pazar günleri 09.00-23:00 saatleri arasında Hz Ömer Camii Kur'an Kursu, Hicret Camii Kur'an kursu, Mimar Sinan Camii Kur'an Kursu, Buharevler Camii Kur'an Kursu, Abdibey Camii Kur'an Kursu ve Kulaksız camii Kur'an Kursunda eğitim öğretim verilecektir. Bu kurslarda eğitim öğretim görmek isteyenler adı geçen kurlara dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.


Görme ve İşitme engelliler için ilimiz merkezinde Emre Camii ile Ceritoğlu camiinde kurs açılacaktır. Bu kurslarda Eğitim öğretim görmek isteyenler dilekçe ile bu kurslara başvurmaları gerekmektedir.


İlimiz merkezinde YURT-KUR bünyesinde geçen yıl 158 erkek ve 230 bayan Üniversite öğrencimize Kur'an Kursu hizmeti götürdük 2014-2015 eğitim öğretim yılında da YURT-KUR bünyesinde kalan daha fazla öğrenciye ulaşıp kuran-ı Kerimin öğrenilmesi planlanmaktadır.


Hafızlığını tamamlayarak hafızlık belgesi alan öğrenciler"100 yatılı hafızlık projesi kapsamında eğitim veren  6 ildeki İstanbul, Denizli, Antalya, Trabzon, Şanlıurfa ve Ordu/Ünye Anadolu İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmaları halinde bu öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından burs verilmesi ve bu öğrencilerin öğrenimlerine devlet parasız yatılı olarak devam etmeleri sağlanacaktır.


Diyanet İşleri Başkanlığı ile Spor genel müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile sağlanan imkanlardan yatılı Kurlarımızdaki öğrencilerimizin istifade etmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimize sporu sevdirmek boş vakitlerini spor yaparak geliştirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayarak gelişmelerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir. " dedi.

Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Mustafa Kaya, 76 milyon insanın her türlü din hizmeti almaya hakkı olduğunu ve yaygın eğitim sistemiyle de halka hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Kaya, kuran kurslarının her sene büyüdüğünü belirterek, "Her yıl öğrenci sayımızda artmaktadır. Allah'ı tanıyan, bilen, küçüğünü büyüğünü sayan, ahlaklı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Buraya gelme amacımız düzenlenecek olan kuran kurslarımız için hazırlıklımıyız ve bir eksiğimiz var mı diye geldik."




Son Güncelleme: 19.09.2014 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.