‘Hayırlara ve güzelliklere vesile olsun’

Türkav Çorum Şube Başkanı Fikret Aktağ, Miraç Kandili’nin Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet dolu yolculuğu ifade ettiğini söyledi.

21 Nisan 2017 Cuma 22:42
‘Hayırlara ve güzelliklere vesile olsun’

Türkav Çorum Şube Başkanı Fikret Aktağ,
Miraç Kandili’nin Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet dolu yolculuğu ifade ettiğini söyledi.


“Miraç'ın manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi hali, aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatıdır. İsra ve Miraç hadisesi yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi serüvenidir” diyen Aktağ, açıklamasında şunları ifade etti:


“Yüce Rabbimizin Habibi Hz. Muhammed SAS i yüce katına davet ettiği müminler için en önemli ibadet olan namazın farz kılındığı bir gecedir. Bu gece Recep Ay`ındaki ikinci mübarek gecedir. 
Miraç Kandili'nin manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeye yüz tutmuş umutlarını aydınlatmaktadır.

Üzülerek belirtmeliyiz ki üç aylara yine, dünyada ve yakın çevremizde yaşanan savaşın, kan gölüne dönen İslam ülkelerinin şiddet ve terörün, sonu gelmeyen kin ve ihtirasın, düşmanlık ve ayırımcılığın iyice tırmandığı, bütün bunların vicdan sahiplerini umutsuzluk ve karamsarlığa sürüklediği bir ortamda giriyoruz. 

Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç'ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. Gerek ülkemizdeki, gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır.

Fitne ve fesadın kol gezdiği bugünlerde, birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluklara vefanın, insani değerlere sadakatin önemi çok fazladır. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç; tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edilecektir. Bu düşüncelerle büyük milletimizin ve Türk-İslam aleminin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum."


Son Güncelleme: 21.04.2017 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165