Hayvanlar susuzluktan telef oldu

Hayvanların su ihtiyacını otomobille bidonlarla taşıdığı sularla karşılıyor.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:27
Hayvanlar susuzluktan telef oldu

Sungurlu’da besicilik yapan Osman Erayhan, mandırasındaki hayvanların su ihtiyacını otomobille bidonlarla taşıdığı sularla karşılıyor.


İlçeye bağlı Derekışla köyünde bulunan mandırasında besicilik yapan Osman Erayhan, mandırasında su sıkıntısı yaşadığı için 8 koyunun telef olduğunu söyledi.


Osman Erayhan muhabirimize yaptığı açıklamada, Derekışla köyünün Gözağacı mevkisinde 10 dönüm arazi üzerine kurulu mandırada 800 küçükbaş hayvan yetiştirdiğini belirtti. Mandıraya köy şebekesinden su aldığını ifade eden Erayhan, suyun yetersiz ve sık sık kesilmesi nedeniyle hayvanların susuz kaldığını kaydetti.


Hayvanların su ihtiyacını Kemallı köyünden otomobille bidonlarla su taşıyarak karşıladığına işaret eden Erayhan, “10 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. İlçeye bağlı Gölbağları mevkisinde küçük bir mandırada yaklaşık 200 adet küçükbaş hayvan yetiştirerek bu işe başladım. Zamanla işleri büyüterek, yaklaşık 1.5 yıl önce Derekışla köyünde bulunan 10 dönüm araziyi satın alıp mandıra kurdum. Burada 800 küçükbaş hayvan yetiştiriyorum. Mandırama köy şebekesinden su geliyor. Ancak su yetersiz ve sık sık kesiliyor. 3 gün akıyorsa 5 gün akmıyor. Hayvanlar susuz kalıyor.


Bende hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Kemallı köyünden su getirmek zorunda kalıyorum. Otomobilin arkasına koyduğum bidonlarla günlük 20’den fazla sefer yaparak hayvanlara su taşıyorum.” dedi.


8 KOYUN SUSUZLUKTAN TELEF OLDU


Hayvanların dün 6 tanesinin önceki günde 2 tanesinin telef olduğunu belirten Osman Erayhan, veterinerin yaptığı kontroller sonucu hayvanların yeterli su içmedikleri için telef olduklarını tespit ettiğini ifade etti.


Mandıranın ilçenin su şebekesine yaklaşık 300 metre mesafede olduğunu anlatan Erayhan, bu suyun mandıraya bağlanması için hem ilçe kaymakamına hem de belediye başkanına talepte bulunmasına rağmen herhangi bir sonuç alamadığını vurguladı.


Köy muhtarı olan amcası Seyfi Erayhan’ın kendisi ile küs olması nedeniyle mandırasının su sorununu çözmeye yanaşmadığını ileri süren Osma Erayhan, “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ülke genelinde hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği sağlarken ben köyümde su sıkıntısı yaşıyorum. Daha fazla hayvanın susuzluktan telef olmaması için yetkililerden yardım bekliyorum.” diye konuştu.


Son Güncelleme: 23.08.2017 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.