'Hayvanlarımız Aç Kalmasın' Etkinliği devam ediyor

Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri elverişsiz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem ve yiyecek bıraktı.

10 Şubat 2016 Çarşamba 14:08
'Hayvanlarımız Aç Kalmasın' Etkinliği devam ediyor

Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri elverişsiz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem ve yiyecek bıraktı.

Yapılan açıklamaya göre, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarını beslemek için 4 ayrı etkinlik düzenleyerek doğaya yem bırakacakları belirtildi. Etkinliğin ilk etabı 23 Ocak 2016 Cumartesi günü Sıklık Tabiat Parkı mevkiinde, İkinci etabı 30 Ocak 2016 Cumartesi Atçalı mevkiinde, üçüncü etabı 6 Şubat 2016 Cumartesi Çomar Barajı mevkiinde gerçekleştirilmiş olup, dördüncü ve son etabı ise 14 Şubat 2016 Pazar Köse Dağı mevkiinde gerçekleştirilecektir.

Etkinliğin Çomar Barajına yapılan etabına, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi üye gençleri, Gençlik Merkezi çalışanları ve Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz öncülüğünde İmam Hatip Okullarından mezun gençlerden yoğun katılım gerçekleştirildi. Düzenlenecek anlamlı etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Etkili olan kış ile birlikte hayvanların yiyecekleri de azalmıştır. Kış şartlarında, karda yiyecek bulmakta zorlanan bu hayvanları unutmayacağız. Gençlik Merkezi personelleri, Gençlik Liderleri ve Genç gönüllüler ile birlikte duyarsız kalmayacağız. Bu çalışmalarımız hava şartları düzelene kadar devam edecektir. Hayvanları nasıl olsa yiyecek bulur mantığı ile hareket etmememiz gerekiyor. Aynı insanlar gibi onlarda can taşıyor. Vatandaşlarımızın hayvanlara ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği şekilde yiyecek bırakmasını istiyoruz. Doğadaki hayvanları unutmayalım. Doğa onların var oluşuyla güzel” dedi.

Sevgili Peygamberimizin “Siz yerdekilere merhamet edin ki, göklerdeki de size merhamet etsin” Hadis­i Şerif ışığında aynı gökyüzünü paylaştığımız, dertlerini sıkıntılarını dile getiremeyen dostlarımıza yardım eli uzatmak bizim görevimiz. Bu soğukta açlığa ve susuzluğa onları mahkum etmeyelim. Gönüllük projesi kapsamında yapılacak olan bu etkinliğe, tüm gençler davetlidir. Katılımcıların 14 Şubat 2016 Pazar günü toplanma yeri olan Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde hazır olmaları gerekmektedir. Yanlarında hayvanlara bırakmak üzere kuş yemi, kırık buğday, sakatat, kırıntı vb. yiyecekler getirebilecekler. Etkinlik için irtibat telefonu 0364 223 13 20′dir” şeklinde açıklamada bulundu.

Son Güncelleme: 10.02.2016 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.