Hazır Naci Ağbal gelmişken...

Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın Çorum'a yapacağı ziyaret nedeniyle Çorum'un müstakil havaalanı talebini yeniden gündeme getirdi.

20 Eylül 2016 Salı 10:21
Hazır Naci Ağbal gelmişken...

Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın Çorum'a yapacağı ziyaret nedeniyle Çorum'un müstakil havaalanı talebini yeniden gündeme getirdi.

İşte o değerlendirme; 

"Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal yarın Çorum’a gelecek.

ZİYARET ÖNEMLİ AMA, UNUTMAYALIM

Ağbal’ın Çorum ziyareti bakanlığına dair yatırımların değerlendirilmesi ve taleplerin dile getirilmesi açısından önemli. Ancak unutmayalım, bir de müstakil  havaalanı talebimiz var.

Önce neler oldu hatırlayalım;

Geçtiğimiz haziran ayında bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Bakan Ağbal, kentin müstakil havaalanı talebine çok açık destek vererek hemşehrilerinin yoğun takdirini topladı.

Sürpriz gelişme Ağbal’ın Başkan Muzaffer Külcü’yi ziyaretinde yaşandı.

Başkan Külcü, ‘Dünyanın merkezine yolculuk’ yazılı bir uçak maketi hazırlatarak masasının üzerine yerleştirdi. Ardından Bakan Ağbal’a maket uçağı hediye ettikten sonra yaptığı sunumda, “Havaalanı herkesin gündemindeki en önemli konu. Ulaşımın iki ayağı var. Birisi hızlı tren. Hızlı tren konusunda çalışmalar yolunda gidiyor. O yavaş yavaş gelecek. Onunla ilgili bir tereddüdümüz yok.  Ama havaalanı konusu kanayan bir yara haline geldi. Siz Maliye’nin başındasınız, paranın başındasınız ve Yüksek Planlama Kurulu(YPK)'nu bu konuda ikna edersiniz diye umuyoruz, diliyoruz. Bu talebimizi size arz etmek istedim. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.

AĞBAL TAM DESTEK VERDİ

Ekonominin patronu konumundaki Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başkan Külcü’nün dillendirdiği ve Çorumlu’nun ezici çoğunluğunun talep ettiği müstakil havaalanı talebine tam destek verdi.

Havayolunun halkın yolu olduğunu hatırlatarak hükümetin bu konuda yaptığı çalışmaları özetleyen Ağbal, sözlerinin sonunda mevzuyu Çorum’un havaalanı talebine getirdi ve şunları söyledi: “Biliyorum Merzifon'da şu an bir havalimanı var. Bölge insanlarımız burayı kullanıyorlar. Ama Çorum büyük, 500 bin nüfusu olan bir şehir. Ekonomisi ve sanayisi gelişen bir şehir. Hem insanlar seyahat edecek hemde ciddi anlamda havayolu kullanılmak suretiyle mal ticareti yapılması da mümkün. Dolayısıyla sayın Başkanımızın, sayın vekillerimizin bu talebi artık bizim açımızdan takip edilmesi gereken bir görevdir. Maliye Bakanı olarak kendime düşen bölümü itibarıyla Çorum'a bir havaalanı kazandırılması için gayretlerimizi göstereceğiz. Her şehrimiz bunu istiyor. Bunu AK Parti iktidarının Türkiye'yi getirdiği noktaya bağlıyorum. Türkiye'nin vizyonu değişti. Dolayısıyla Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketlerinin de havayolu taşımacılığının gelişmesinde büyük emekleri var. İnşallah bir gün nasip olur bu arzumuz, bu isteğimiz gerçek olur ve Çorumlu hemşehrilerimiz de nereye gitmek isterlerse en yakın noktada bir havalimanını kullanmak suretiyle giderler. İnşallah bu dileğimiz olur. Ben de bana düşen boyut itibarıyla destek olacağım.

ÇOK ÇARPICI HAVAALANI ÖRNEĞİ

Bakan Ağbal, basına kapalı bölümde  Çorum’un havaalanı talebinin haklılığını verdiği çarpıcı bir örnekle bir kez daha gündeme getirdi. Gümüşhane ve Bayburt’un ortak kullanacağı bir havaalanı yapılacağını belirten Ağbal, Çorum’un dikkatini çekmesi gereken şu örneği verdi;  ‘Erzurum Havaalanı Bayburt’a 40-50 kilometre mesafede bulunuyor. Bayburtlu hemşehrilerim Erzurum havaalanını kullanmak istemediklerini söylediler. Gümüşhane ve Bayburtlular toplandı, Başbakanımız dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Bey’den her iki kente hitap edecek ortak bir havaalanı yapılmasını istediler. Bayburtlular’a Erzurum havaalanının kendilerine çok yakın olduğu söylendi. Ancak her iki şehir ısrarla Erzurum’a gitmek istemediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine Gümüşhane-Bayburt Havaalanı sözü verildi ve yapılacak.’

BAKAN’IN TASLAK PROGRAMI

Çorumlu’yu mutlu eden son gelişmelerden sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal bugün yine Çorum’a gelecek.

Taslak programa göre Şeker Fabrikası Pancar Alım Töreni’ne katılacak. Valilik, Belediye Başkanlığı ve ÇESOB’u ziyaret edecek.

HEMŞEHRİLERİ DE AĞBAL GİBİ DÜŞÜNÜYOR

Diyeceğim odur ki, Bakan Ağbal’ın bir önceki Çorum ziyaretinde memleketin müstakil havaalanı talebine verdiği desteğin devam etmesi, bu konuda somut adımların atılmasına yönelik çalışmaların başlatılması en önemli arzumuz. Çünkü Çorumlu hemşehrileri de Bakan Ağbal’la firesiz aynı düşüncelere sahip.

Niyet hayır, akıbet hayrolur inşaallah...




Son Güncelleme: 20.09.2016 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu 2016-09-20 23:19:37

Havaalanı olmadan ne turizm ne sanayi ne de dünyanın merkezinde bir şehir olursunuz..
Naci Ağbal bu konuda bir sinerji üretmiştir, gerisi Çorum'a kalmış..

Avatar
Adınız Soyadınız 2016-10-14 12:16:12

40 yıldir ayni şarki ayni nakarat , nasıl bi̇r konu ki̇ sıkılmadan ,ayni konuyu i̇şli̇yorlar. vatandaşda hep i̇nanıyor mecburen.