HDF, hızlı tren ve havaalanı istedi

Hitit Dernekleri Federasyonu (HDF) ve Konfederasyonu’nun faaliyetlerini tanıttı.

31 Ekim 2014 Cuma 17:25
 HDF, hızlı tren ve havaalanı istedi


Hitit Dernekleri Federasyonu (HDF) ve Konfederasyonu’nun faaliyetlerini tanıttı.


www.corumhakimiyet.net’te yer alan Recep Mebet imzalı habere göre, Federasyon Başkanı Cemal Emir, gerçekleştirdikleri etkinliklerle projeci dernekçiliğe geçişi sağlamayı hedeflediklerini söyledi. ‘Hedefsiz olmaz’ sloganıyla faaliyet gösteren HDF’nin, AB hibe fonlarından istifade ederek çeşitli projeler ürettiğini anlatan Cemal Emir, planladıkları yeni çalışmalardan da bahsetti. Kasım ayı sonunda İzmir’de bir kurultay düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Emir, Çorum’da da bir federasyon kurulmasını arzu ettiklerini kaydetti.


Ankara merkezli faaliyet gösteren HDF’nin Yenimahalle Belediyesi tarafından tahsis edilen mekanda yöresel ürünler mağazası açmaya hazırlandığını anlatan Emir, ‘Çorum’a Hitit havaalanı ve hızlı tren istiyoruz’ sloganıyla kampanya başlattıklarını ifade etti.


‘BİRLİKTE ANKARA’YI BİLE YÖNETİRİZ’


Ankara’da HDF’nin yanı sıra Hayri Çağır’ın başkanı olduğu Çorumlu Dernekler Federasyonu’nun bulunduğunu anlatan Cemal Emir, iki federasyon arasındaki işbirliğini geliştirmeyi arzu ettiklerini söyledi. “Çorumlu Dernekler Federasyonu’yla birlikte organize edilen ‘Çorum Tanıtım Günleri’ne bizi katmıyorlar” diye yakınan Emir, Çorum kültüründe önemli yer tutan bir kesimin organizasyon dışında bırakılmasına anlam veremediklerini kaydetti. “Gelin stand açın diyorlar ama nimet ve külfette bizi yok sayıyorlar” diyen Emir, organizatörlerin vicdanen ve madden eksiklik hissedeceklerinden emin olduğunu vurguladı. HDF olarak düzenledikleri etkinliklere davet ettikleri Çorumlu Dernekler Federasyonu yöneticilerinin genelde katılmama eğilimi gösterdiklerini ifade eden Emir, “Birlikte olsak Ankara’yı bile yönetiriz” diyerek Çorumlular’ın Başkent’teki parçalanmışlığına dikkat çekti. Mevcut durumun üzücü olduğunu belirten Emir, “Aslında bu Alevilik-Sünnilik meselesi değil, sunulan imkanların paylaşılmak istenmemesinden kaynaklanıyor. Bizim arzumuz birlikteliğin bir an önce sağlanması. Zira ayrışmayı çocuklarımıza miras bırakmak istemiyoruz. Bu nedenle aynı gemide olduğumuzun akıldan çıkarılmaması gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.







Son Güncelleme: 31.10.2014 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.