HDP ve FETÖ'nün talepleri dile getirilmektedir

Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Rasim Burhanoğlu, düzenlediği basın toplantısında CHP tarafından başlatılan Adalet yürüyüşüne tepki göstererek, eylemde HDP ve FETÖ'nün taleplerinin dile getirildiğini söyledi.

21 Haziran 2017 Çarşamba 09:23
HDP ve FETÖ'nün talepleri dile getirilmektedir

Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Rasim Burhanoğlu, düzenlediği basın toplantısında CHP tarafından başlatılan Adalet yürüyüşüne tepki göstererek, eylemde HDP ve FETÖ'nün taleplerinin dile getirildiğini söyledi.


Parti binasında yaptığı basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla başlatılan Adalet yürüyüş ve nöbet eyleminin Enis Berberoğlu için başlatıldığını düşünürken, CHP'nin bu yürüyüşüne HDP'yi davet ettiğini dile getiren Ahmet Rasim Burhanoğlu, "Adalet yürüyüşü küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Eylemde HDP ve FETÖ'nün talepleri dile getirilmektedir. Bölücülük yapmış ve tutuklanmış HDP ve FETÖ mensuplarının yargılanmalarına engel olmaya alet oluyorlar. Yerel düzlemde eylemler HDP ile birlikte yapılmaktadır. Kaldı ki yerel düzlemde ki eylemler merkezi yürüyüşle bağlı olarak yürütülmektedir. Bu nedenle Vatan Partisi bölücü örgütlerin ve FETÖ'cülerin katılımıyla iç cephede çatışmaya hizmet eden hiçbir eylemin içinde yer almayacaktır" dedi.

CHP'nin yürürlükte olan Anayasaya göre, devlet organlarının yapacağı her uygulamayı gayri meşru ilan etmesinin de ülkeyi kaostan başka bir yere götürmeyeceğini kaydeden Burhanoğlu, "Vatan Partisi İl Başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğiu'nun haksız ve anayasaya aykırı bir şekilde tutuklanmasına karşı tavrımızı bağımsız olarak ortaya koyuyor ve kınıyoruz.

Vatan Partisi HDP ve FETÖ ile hiçbir projenin içinde yer almayacaktır. HDP ve FETÖ bölücü örgütün ortak hareket eden birer parçalarıdır. Bunlarla Türkiye'nin hiçbir sorunu çözülemez. Bundan dolayı HDP/PKK ve FETÖ ile mücadeleyle hatta bu örgütleri etkisizleştirilerek çözülür. Yasa dışı PKK'nın meclisteki yasal uzantısı HDP ve FETÖ ile halka özgürlük, adalet, insan hakları ve hukuk devleti getirilemez. Ancak bu terör örgütlerle mücadele ile getirilebilinir. HDP/PKK ve FETÖ ile ortak eylem yapmak milli hükümet seçeneğinin oluşmasına zarar verir. Bu nedenlerle Adalet yürüyüşü ve nöbet eylemlerine Vatan Partisi olarak katılmayacağımızı kamuoyuna belirtir, CHP'nin de bu hatadan kısa sürede vazgeçmesini dileriz. Türk Bayrağının olmadığı hiçbir eylemde Vatan Partisi yer almayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.


www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 21.06.2017 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.