'Helâl Kazanç' konferansı düzenlenecek

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu tarafından Turgut Özal Konferans salonunda 11.02.2017 Cumartesi günü saat 19.00 da DİB Uzmanı Abdullah Korkut hocanın katılacağı “helal kazanç” konferansı gerçekleştirilecek.

10 Şubat 2017 Cuma 13:03
'Helâl Kazanç' konferansı düzenlenecek

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu tarafından Turgut Özal Konferans salonunda 11.02.2017 Cumartesi günü saat 19.00 da DİB Uzmanı Abdullah Korkut hocanın katılacağı “helal kazanç” konferansı gerçekleştirilecek.


AGD Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Recep Çiftbaş, Anadolu Gençlik Derneği’nin faaliyetlerini “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” bilinciyle yürüttüğünün altını çizerek, açıklamasında şunları ifade etti:


“Gayemiz yeryüzünde Hakkın hakim olduğu bir düzenin kurulmasıdır. Bu adil düzeni de ancak şuurlu nesiller kuracaktır. Gençliğimizin şuurlanması için ülkemizin dört bir yanında ve Kıbrıs’ta açtığımız evler, yurtlar, eğitim merkezleri, okuma salonları ve daha birçok kurumla gençlerimize hizmet ediyoruz. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip, 35 yaş altında 30 milyon gencimiz bulunuyor. Bu yüzden sorumluluğumuz çok büyük.

Gençliğimizin kendi öz benliğinden uzaklaşıp modern kültürün etkisi altına girdiği bu dönemde yaptığımız programlarla “durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokaktır” diyoruz. Mekke’nin fethi, İstanbul’un Fethi, Maraş’ın kurtuluşu, Çanakkale ve Sarıkamış şehitlerini anma programlarıyla gençlerimize tarihi bağlarını yeniden hatırlatıyoruz.

Manevi tahribatın yoğun olarak yaşandığı günümüz dünyasında neyin doğru neyin yanlış olduğunu gençlerimize iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Müslüman olarak bu sorumluluk bizlere yüklenmiştir. Genel merkezimiz tarafından tüm şubelerimizde  “Helal kazanç” konferansı düzenlenmektedir. Sonraki dönemlerde Helal Gıda ve tesettür konferansları da düzenlenerek duyarlılığımızı kaybettiğimiz konulara yeniden dikkatlerin çekilmesi sağlanacaktır. İnancımıza göre insanın en başta gelen görevlerinden biri helal dairede yaşamak, helal kazanmak ve helal yolda harcamaktır. Allah bizi imtihan etmek için bazı şeyleri haram, bazılarını da helal kılmıştır. Fakat helal dairesini o kadar geniş tutmuştur ki, harama girmeye ihtiyaç kalmamıştır. Peygamber efendimiz “helali aramak cihaddır” buyurmuştur. Rabbim hepimize bu cihadı yapmayı nasip etsin.

Helal Kazanç her Müslüman’a farz olan hükümlerin başında gelmektedir. Vücuda haram lokma girerse 40 gün ibadetler kabul olunmuyor. Helal Kazanç kulluğumuzun makbul olmasının şartıdır:

Kişi:
*Ömrünü nerede tükettiğinden,
*Gençliğini nerede harcadığından,
*Malını nereden kazandığından (Ahirette hesabın kolay olması için)
*Malını nereye harcadığından,
*İlmi ile amel edip etmediğinden hesaba çekilecektir.

Helal kazanıp helal yollara harcamak Müslümanlara farzdır. Ahirette Müslüman, neden çok kazanmadın diye değil nereden ve nasıl kazandın diye hesap verecek. Müslümanların bugün en çok dikkat etmediği birkaç husus var.

1- Cuma saatinde iş yerlerinin kapatılmaması (Cuma saatindeki kazanç Helal Kazanç değildir.)

2- Faiz konusunda Müslümanlar duyarlı değil herkes faize bulaşmış durumdadır.”


Son Güncelleme: 10.02.2017 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.