Hemşehrimiz Ankara’da sergi açtı

Hemşehrimiz katı' sanatçısı Handan Nisrin Şahin, Ankara Altındağ'daki Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ilk kişisel sergisini 7 Nisan 2017 Cuma günü saat 18.00'da açtı.

08 Nisan 2017 Cumartesi 22:39
Hemşehrimiz Ankara’da sergi açtı

Hemşehrimiz katı' sanatçısı Handan Nisrin Şahin, Ankara Altındağ'daki Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ilk kişisel sergisini 7 Nisan 2017 Cuma günü saat 18.00'da açtı.



Sergiye bir Çorum damadı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy'un kızı Mimar Sidre Dilara Ersoy da SDRKONSEPT markası altında sürdürmekte olduğu Kuru Çiçek Düzenlemesi ile ayrı bir renk ve güzellik kattı.


Hemşehrimiz Kredi Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan'ın açılış konuşmasından ardından Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şefliğinden emekli Tevfik Soyata ve arkadaşlarının verdiği küçük konseri dinleyen ziyaretçiler daha sonra sergiyi gezdiler. Handan Nisrin Şahin tarafından yapılan 26 adet katı' eserle birlikte Sidre Dilara Ersoy'un hazırlamış olduğu özgün kuru çiçek düzenlemeleri de ziyaretçilerin takdir ve beğenisini kazandı. Çok sayıda katılımın olduğu sergi açılışında Vakıf 19 Genel Başkanı Alper Bilan da ziyaretçiler arasında idi.



Yapılan açıklamada, “Sanat tarihçilerinin tespitlerine göre, katı' sanatı Orta Asya'da bir halk sanatı olarak doğmuş. İlk örnekleri oyma deri kitap kapakları şeklinde görülür. İslam dünyasındaki ilk örnekler Timur İmparatorluğu ve Akkoyunlular döneminde verilmiş, 16. ve 17. Yüzyıllarda Osmanlı Devletinde en önemli kitap sanatlarından birisi haline gelmiştir. Ancak son iki yüzyılda önemini yitirerek adeta unutulmuştur. Bugün dahi  ebru, tezhip ve minyatür gibi gelenekli kitap sanatları arasında en az bilinenidir. Diğer gelenekli sanatlar gibi katı' da Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver'in olağanüstü azim, gayret ve fedakarlığı sayesinde geçmişten günümüze taşınabilmiştir.




Sanatçımız Handan Nisrin Şahin 2009 yılından beri hocası Emel Nurhan Ogan ile birlikte katı' çalışmaktadır. Hocanın atölyesinde başlayan birliktelik, son beş senedir atölyedeki çalışmaların yanı sıra İsmek Altunizade İhtisas Merkezi'nde devam etmektedir. Handan Nisrin hanım ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi bünyesindeki KAGEM'de katı' dersleri vermektedir. Bugüne kadar 10'un üzerinde karma sergiye katılan sanatçımız ilk kişisel sergisini Altındağ'da sanatseverlerin beğenisine sunmuş oldu. Sergi 12 Nisan 2017 Çarşamba akşamına kadar ziyarete açık kalacak” denildi. 


Son Güncelleme: 08.04.2017 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.