Hemşehrimiz Başbakanlık Başmüşaviri oldu

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü hemşehrimiz Murat Karakaya...

18 Kasım 2014 Salı 15:44
 Hemşehrimiz Başbakanlık Başmüşaviri oldu


Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü hemşehrimiz Murat Karakaya, Başbakanlık Başmüşaviri olarak görevlendirildi. Karakaya'dan boşalan göreve ise Cemalettin Haşimi atandı.


Edinilen bilgiye göre, 4 yıldır BYEGM Genel Müdürlüğü görevini yürüten hemşehrimiz Murat Karakaya ise Başbakanlık Başmüşaviri olarak görevlendirildi.


SEMBOLİK DEVİR TESLİM


Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar 4. Medya Buluşması Zirvesine Girne'de ev sahipliği yapan Genel Müdür Murat Karakaya, zirve bitmeden Ankara'ya dönerek koltuğunu Cemalettin Haşimi'ye devretti.


4. Medya Buluşması Zirvesi için KKTC'ye giden Murat Karakaya, zirvenin kapanışını beklemeden Başkent’e döndü. 4 yıldır sürdürdüğü genel müdürlük görevini, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Haşimi'ye bıraktı.


Haşimi'nin genel müdürlük görevine atanmasına ilişkin atama kararnamesi henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadığı için 'sembolik' bir devir teslim yapıldı. Kararın 11 ay önce alınmış olmasına karşın KKTC zirvesinin bitmesinin beklendiği öğrenildi.


BYEGM YENİDEN YAPILANDIRILACAK


Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünün (KDK) başında 2 yılı geride bırakan Cemalettin Haşimi'nin, Başbakanlık Başmüşaviri ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü olarak ataması yapılırken, kamu diplomasisi faaliyetlerinin de bundan böyle BYEGM çatısı altında yürütüleceği öğrenildi.


Bu atamayla, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlı olan KDK ve BYEGM'nin işlevlerinin birleştirilmesi ve kamu diplomasisi faaliyetlerinin BYEGM üzerinden yürütülmesi hedefleniyor. Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan BYEGM'nin yurt içinde il müdürlükleri ve yurt dışında basın müşavirlikleri bulunuyor.


CEMALETTİN HAŞİMİ KİMDİR?


Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Cemalettin Haşimi, Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Programı'nı, ‘Trajedi, Siyaset ve Siyasal: Hans J. Morgenthau ve Uluslararası İlişkiler Teorisi’ başlıklı teziyle, 'Yüksek Şeref' derecesiyle bitirdi.


Akademik çalışmalarına Johns Hopkins Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Teorisi Programı'nda doktora adayı olarak devam eden Haşimi, 2003-2008 yılları arasında asistanlık yaptığı aynı üniversitede, ‘Dünyanın Nomos'u: Avrupa-Merkezcilik ve Uluslararası İlişkiler’ başlıklı tez çalışmasını sürdürüyor.


Türkiye, Avrupa ve Avrupa Birliği (2011, Meydan Yayıncılık) isimli kitabın editörlüğünü yapan Haşimi'nin uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa-Merkezcilik, siyasal alan ve kimliklerin oluşumu, İslamofobi ve Avrupa Birliği gibi konular üzerine yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmakta.


2009'dan beri Başbakanlık Müşaviri olan Haşimi, 11 Eylül 2012'den bu yana da Kamu Diplomasisi Koordinatörü olarak görev yapıyordu.


Kaynak: (Yaygın Basın)



Son Güncelleme: 18.11.2014 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.