Hemşirelere karanfilli kutlama

Hemşireler Haftası kutlamaları bugün Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 12:52
Hemşirelere karanfilli kutlama


Hemşireler Haftası kutlamaları bugün Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı.

Törene Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Özel Hastane, Özel Elitpark Hastanesi hemşireleri ve çalışanları katıldı.

Anıt'a çelenk sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel yaptı. Yücel, Hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, insan sevgisiyle dolu, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor ama onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Dünyada ve ülkemizde hemşireliğin temel sorumluluğunun; toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmek olduğunu belirten Yücel, “Bu sorumlulukları yerine getirirken kurallara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşirenin temel davranış biçimidir.

Sağlık hizmetlerinin doktor, hemşire, ebe, sağlık memuru ve diğer sağlık çalışanları ile birlikte bir bütün olduğu, tam bir ekip çalışması ile görev yapıldığı ve bu ekipte bulunan her çalışan gibi, hemşirelerin de sağlık hizmetlerinde büyük önem taşıdığını belirtmek isterim.

Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir.” Dedi.

Konuşmanın ardından sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıldı.






Son Güncelleme: 12.05.2014 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.