‘Hemşirelik, özveri, saygı ve sevginin birikimidir’

Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ; 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 19:22
‘Hemşirelik, özveri, saygı ve sevginin birikimidir’

Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ; 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Karadağ, sağlık hizmetlerinin temel görevlilerinden olan hemşirelik mesleğinin önemini vurgulamak amacıyla 12 Mayıs günü ülkemizde 1964 yılından bu yana Hemşireler Günü ve bu günü takip eden hafta da Hemşireler Haftası olarak kutlandığını söyledi.


Hemşireliğin, özveri, saygı ve sevginin birikimi olduğunun altını çizen Karadağ, açıklamasında şunları dile getirdi:


“Sağlık hizmetlerinin temel taşlarından biri olan hemşilerimiz bu onurlu görevi, sevgi, saygı, sabır ve şefkatle yerine getirmektedir. Bilgi ve becerilerinin insanların sağlığına adayan hemşilerimiz; sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, gelişmesinde ve sürdürülebilirliğinde önemli role sahiptir. Hemşirelik güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.


Hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister, temelinde sevgi ve saygı yatar. Her türlü olumsuzlukta, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin yüksek olduğu sağlık sistemlerinin olmazsa olmaz asli unsurları olan hemşireler, bu kimlikleriyle hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması için etkili verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti suna bilme amacıyla omuzlarındaki ve kutsal sorumluluğun bilinciyle görevlerini eksiksiz yapma gayreti içindedirler.


AK Parti hükümetleri olarak insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil, bir hakkın teslimi olarak görüyoruz. Çorum’a 429 Milyon TL sağlık yatırımı yaptık. Bizler insan hayatını her şeyin önünde tutuyor, yeni hastaneler inşa ederken mevcut hastanelerimizin bakımını yapıyor, sağlık personeli ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz. Bu hizmetleri yaparken de sağlık alanında sergilenen kararlı ve eşitlikçi adımlar sayesinde sağlık çalışanlarının durumları iyileştirilmiş; verilen sağlık hizmetleri ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Bu sayede sadece kendi bulunduğumuz bölgede değil küresel ölçekte de model bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız.


Bu duygu ve düşünce içinde ilimizde ve memleketimizin her köşesinde bu görevi özveriyle sürdüren tüm hemşilerimizin “12-18 Mayıs Hemşiler Haftası’nı” kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”


Son Güncelleme: 17.05.2017 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.