'Her an depreme hazır olmalıyız'

Çorum Valisi Ahmet Kara, 1-7Mart Deprem haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 17:27
'Her an depreme hazır olmalıyız'

Çorum Valisi Ahmet Kara, 1-7Mart Deprem haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.


Kara, yayınladığı mesajda şunlara yer verdi; “Deprem. Ne yazık ki unutulduğunda başımıza gelen ve büyük kayıplara sebep olan doğal bir afettir. Ülkemizin depremselliği ve geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler bir an olsun aklımızdan çıkmamalı ve her an afetlere, özellikle de Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız.

Güvenli yapılaşma, deprem ve afet bilincinin oluşturulması, depremlere karşı her an hazırlıklı olunması maksadıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Deprem Haftası kutlanmaktadır.

Sadece bu haftaya özel olarak değil, Afetlere hazırlanmaya mahkûm olduğumuzu hiçbir zaman unutmadan, toplumun her kesimiyle çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirerek, güvenli geleceğimizi hep birlikte inşa etmeliyiz.

Afetlere hazırlık alanında faaliyetlerimizi yaygınlaştırabilmek ve 7 den 77 ye herkese ulaşabilmek için tüm kurum ve kuruluşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu çerçevede; Deprem Haftası dolayısı ile toplumumuzda farkındalık oluşturulması büyük bir önem taşımaktadır. Ülke olarak yürütülen hazırlık çalışmalarında, halkımızın da yanımızda yer alması ve Deprem Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinliklere katılarak destek olması, afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturulmasında kilit rol oynayacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün de söylediği gibi;

“ Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.”


Deprem Haftası münasebetiyle tüm yurttaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer afetlerden uzak, sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Son Güncelleme: 29.02.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165