Her ilde dinleme listesi

Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik istihbarat kulislerinde, yakın zamanda her ilden ayrı bir 'dinlenilenler listesi'...

26 Şubat 2014 Çarşamba 15:37
 Her ilde dinleme listesi


Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik istihbarat kulislerinde, yakın zamanda her ilden ayrı bir 'dinlenilenler listesi' çıkabileceğinin konuşulduğunu yazdı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinde ve ofisinde bulunan böceklerin ayrıntıları olayın üzerinden 2 sene geçtikten sonra netleşmeye başladı. Vatan Gazetesi’nden Murat Çelik bugünkü yazısında çarpıcı ayrıntılara yer verdi. Çelik, istihbarat servislerinde her ilden dinleme listelerinin çıkabileceğinin konuşulduğunu iddia etti.İşte Çelik’in yazısının o bölümü;


HER İLDEN BİR LİSTE İDDİASI

Ankara'da son günlerin en ciddi söylentisi yine yasa dışı dinlemelere ilişkin. Güvenlik ve istihbarat kulislerinde, yakın zamanda her ilden ayrı bir 'dinlenilenler listesi' çıkabileceği konuşuluyor.

Güvenilir kaynakların da teyit ettiği bu duyumun ardında, Başbakan Erdoğan'ın 'paralel devlet' olarak adlandırdığı yapının, il emniyet müdürlüklerinde terörle mücadele ve organize suçlar şubelerinde kadrolaştığı iddiası yer alıyor.


Tarihin en büyük casusluk olayı

Kulislerde; Emniyet Teşkilatı'nda söz konusu birimler eliyle her ilde, farklı kesimlerden o kentin önde gelen isimlerinin dinlenildiği konuşuluyor.

"Her ilden bir liste çıkacağı" iddiasını seslendiren kaynaklar, bu durumun toplamda on binler, hatta yüz binlerce kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak dinlenilmiş olması anlamına geldiği; bunun da tarihin en büyük casusluk ve dışarıya bilgi kaçırma olayı olduğu yorumunu yapıyorlar.

Ankara kulislerindeki bu kritik söylenti, mevcut gerginliğin önümüzdeki günlerde daha da yükselerek devam edeceğinin işareti olarak görülüyor.








Son Güncelleme: 26.02.2014 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.