Herkesi ilgilendiren 8 soru 8 cevap

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, emekli ikramiyeleri hususunda merak edilen sorulara cevap verdi.

Herkesi ilgilendiren 8 soru 8 cevap

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, emekli ikramiyeleri hususunda merak edilen sorulara cevap verdi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 10:58
Herkesi ilgilendiren 8 soru 8 cevap
banner123

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, emekli ikramiyeleri hususunda merak edilen sorulara cevap verdi.

İşte o sorular ve cevapları;

SORU 1: Bayram İkramiyesi kimlere ödenecektir?

CEVAP 1: Kurumumuzdan sürekli iş göremezlik geliri, yaşlılık aylığı, malullük aylığı ve ölüm aylığı alanlar ile bedeli hazine tarafından karşılanmak suretiyle Kurumca aylık ödemesi yapılanlara Bayram İkramiyesi ödemesi yapılacaktır.

SORU 2: 07/05/2018 tarihinde 4/1-(b) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulundum. 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilir miyim?

CEVAP 2: 2018 yılı Ramazan Bayramı İkramiyesi 15/06/2018 tarihinden önce ödeneceğinden, bu ödemenin yapılacağı tarihi kapsayan ödeme döneminde gelir/aylık ödenenler ile ikramiyenin ödeneceği tarihten önceki ay sonuna kadar gelir/aylık bağlanması talebinde bulunanlardan gelir/aylığa hak kazanma şartını taşıyanlara ödenecektir.

Bu durumda, yaşlılık aylığını hak kazanma şartını taşımanız halinde tarafınıza bağlanacak aylığın başlangıç tarihi 01/06/2018 olacağından, 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilirsiniz.

SORU 3: En son kamu sektöründe çalışmakta iken 16/05/2018 tarihinde tarafıma 4/1-(a) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulundum. 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi tarafıma ödenir mi?

CEVAP 3: 2018 yılı Ramazan Bayramı İkramiyesi 15/06/2018 tarihinden önce ödeneceğinden, bu ödemenin yapılacağı tarihi kapsayan ödeme döneminde gelir/aylık ödenenler ile ikramiyenin ödeneceği tarihten önceki ay sonuna kadar gelir/aylık bağlanması talebinde bulunanlardan gelir/aylığa hak kazanma şartını taşıyanlara ödenecektir.

Bu kapsamda, gelir/aylık başlangıç tarihi kamu sektörü için 15/06/2018, özel sektör için 01/07/2018 ve sonrasında olanlar 2018 yılı Ramazan Bayramı İkramiyesinden yararlanamayacağından ve tarafınıza bağlanacak aylığın başlangıç tarihi 15/6/2018 olduğundan 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesini alamazsınız.

SORU 4: Babamın vefat etmesi nedeniyle 1/1/2015 tarihinden itibaren her ayın 25 inde ölüm aylığı almaktayım. 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi tarafıma ödenir mi?

CEVAP 4: Bayram ikramiyesi, bu ödemenin yapılacağı tarihi kapsayan ödeme döneminde gelir/aylık ödenenlere ödeneceğinden; 25/05/2018 tarihinde ölüm aylığı alma koşullarınızın devam etmesi şartıyla tarafınıza 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecektir.

SORU 5: Kendimden dolayı hem yaşlılık aylığı hem de meslekte kazanma gücü kayıp oranımın %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almaktayım. Her iki dosyamdan da bayram ikramiyesi ödemesi alabilir miyim?

CEVAP 5: Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara en fazla ödemeye imkân veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacaktır.

Bu durumda; yaşlılık aylığı dosyanız üzerinden 1.000 TL, sürekli iş göremezlik geliri dosyanız üzerinden ise 250 TL ikramiye tutarı hesaplandığından; tarafınıza en fazla ödemeye imkân veren yaşlılık aylığı dosyanız üzerinden 1.000 TL tutarında ikramiye ödemesi yapılır.

SORU 6: Eşimin vefat etmesi nedeniyle %50 hisse oranı ile tarafıma, %25 hisse oranı ile kızıma ölüm aylığı bağlanmıştır. Hem kızıma hem de bana 1.000’er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir mi?

CEVAP6: 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, tarafınıza 500 TL, kızınıza da 250 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

SORU 7: Annemin vefat etmesi nedeniyle babam, ben ve 2 kardeşim ölüm aylığı almaktadır. Tarafımıza ödenecek bayram ikramiyesi ne kadar olacaktır?

CEVAP 7: Bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak toplamda 1.000 TL’yi geçmeyecek şekilde ödeneceğinden; babanıza 400 TL, size ve kardeşlerinize 200’er TL bayram ikramiyesi ödenir.

SORU 8: 5/5/2018 tarihinde evlendim. Evlenme ödeneği talebinde bulunacağım. İki yıllık süre için tarafıma ödenecek evlenme ödeneği miktarına Bayram İkramiyesi tutarları dâhil edilir mi?

CEVAP 8: Bayram ikramiyesi ödemesi evlenme ödeneği hesabında dikkate alınmaz.

NOT: Sigortalılarımızın İl Müdürlüğümüze/Merkez Müdürlüklerimize 01 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında verdikleri emeklilik taleplerini sonuçlandırmak için İl Müdürlüğümüzce gerekli gayret gösterilerek aylıkları bağlanacak ve Bayram İkramiyesi alma hakkı sağlanacaktır.”

Son Güncelleme: 14.05.2018 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.