Hibe desteğiyle süt tankı aldılar

Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, kırsal kalkınma desteklemesinden yararlanarak...

19 Ağustos 2014 Salı 10:41
 Hibe desteğiyle süt tankı aldılar


Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, kırsal kalkınma desteklemesinden yararlanarak 1 adet 5 bin litre, 1 adet 3 bin litre tank alarak hizmet ağını genişletti.


Birliğin, köylerden toplanan sütün gıda yönetmeliğine uygun şekilde alt yapısını tamamlayarak sütleri topladığını, 62  köyde bulunan süt toplama ünitesine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller sonucu Gıda Onay Belgesi alabilmek için modernize ettiklerini ve belgelerin alındığını kaydeden Birlik Başkanı Hüseyin Cinbek, süt soğutma tanklarına önem verilmesi gerektiğini vurguladı.


Soğutma sistemi olan tanklar sayesinde sütlerin +4 derecede hem daha uzun süre saklanabileceği hem de sütün kalite değerlerinin korunabildiğini belirten Cinbek, “Birliğimiz bütün imkânlarını ilimiz hayvancılığı için kullanmaktadır. Gerekli görüldüğü yerlerde yatırımlar yapılacaktır.” dedi.


Yakın zamanda aldıkları 5 bin litre süt soğutma tankını Düvenci Beldesi Süt Toplama Merkezi’nde faaliyete geçireceklerini dile getiren Cinbek, “Bugün itibariyle alınan süt soğutma tankı sayısı 98'e ulaştı. 14 tanesi merkez ve ilçelerde ana depo tankı olarak kullanılmakta olup geriye kalan tanklar ise 62 adet tank köylerde, 10 adet çiftliklerde süt alımı için kullanılmaktadır.” diye konuştu.


Makine, ekipman desteklemesinde emeği geçen kurum ve kişilere de teşekkür eden Cinbek, desteklerin devam etmesini ve makine ekipmana ihtiyacı olan birliklerin, kooperatiflerin ve üreticilerin hibe başvurularında bulunması gerektiğini söyledi.


Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu tank teslimatında Cinbek, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, ilimiz hayvancılığına hayırlı olmasını diledi.





Son Güncelleme: 19.08.2014 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165