Hıdırlık için restorasyon müjdesi

Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.

28 Şubat 2016 Pazar 14:45
Hıdırlık için restorasyon müjdesi

Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, Basın İlan Kurumu (BİK)’nun Genel Kurul Toplantısı için İstanbul’da bulunan BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’le görüştü.

Aynı zamanda BİK Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Dr. Adnan Ertem’le bir araya gelen Şevket Erzen, Hıdırlık’taki sahabe kabirlerinden bahsederek tarihi camii ve müştemilatının durumu hakkında bilgi verdi.

‘İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ’


Hıdırlık’ı, Çorum’un Hacı Bayram Velisi ve Eyüp Sultan’ı olarak nitelendiren Erzen, “Büyük depremlerin ardından 1887 yılında yeniden inşaa edilen caminin 1990-91 yıllarında kısmi bir tadilattan geçirildiğini biliyoruz” dedi.


Çorum’un inanç turizmi alanındaki manevi merkezi olan Hıdırlık’ta Çorum Belediyesi’nce de bazı düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Erzen, “Şadırvan ve bahçesi yeniden düzenlenen caminin bir an önce restore edilmesi bekleniyor” diye konuştu.


ERTEM’DEN RESTORASYON MÜJDESİ


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise Hıdırlık için hazırlanan restorasyon proje ile ilgili bilgiler vererek çalışmaların yakında başlayacağı müjdesini verdi.


Ertem, konuyla ilgili detaylı bilginin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulacağını da sözlerine ekledi.


BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erzen ise gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem’e teşekkür etti.

Son Güncelleme: 28.02.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165