Hıdırlık'ta restorasyon başlıyor

Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii, Ramazan Ayı’nın ardından restore edilecek.

19 Mayıs 2016 Perşembe 11:12
Hıdırlık'ta restorasyon başlıyor

Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii, Ramazan Ayı’nın ardından restore edilecek.

www.corumhakimiyet.net'te yer alan habere göre, BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in geçtiğimiz aylarda Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’le yaptığı görüşmede gündeme gelen Hıdırlık Camii restorasyonu yakında başlıyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Hıdırlık Camii ve Kerebigazi Türbesi Onarım ve Restorasyon İşi’ ihalesinin 29 Nisan 2016 tarihinde yapıldığını açıkladılar.

Yüklenici firma ile sözleşme imzalamaya hazırlanan yetkililer, gelecek hafta ise yer teslimi yapılacağını ve şantiyenin kurulacağını kaydettiler.

Ramazan Ayı’nın yaklaşması nedeniyle Hıdırlık Camii’ndeki çalışmaların bayram sonrasına ertelendiğini belirten yetkililer, tarihi camii ve türbenin aslına uygun şekilde hazırlanan restorasyon projesine göre bakım ve onarımdan geçeceğini bildirdiler.

Yetkililer, restorasyon çalışmalarının 2017 yılı içinde tamamlanmasının planlandığını sözlerine eklediler.

Son Güncelleme: 19.05.2016 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.