Hırvatistan enerji projemize talip

Çorum Belediyesi'nin yeni dönem projeleri arasında yer alan Rüzgar Enerjisi Santrali...

05 Ağustos 2015 Çarşamba 11:47
 Hırvatistan enerji projemize talip


Çorum Belediyesi'nin yeni dönem projeleri arasında yer alan Rüzgar Enerjisi Santrali için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye, 4 rüzgar türbininden yılda yaklaşık 14 milyon kWh üretecek.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, daha önce ön hazırlık için Avrupa ülkelerinde Rüzgar Enerji Santrallerini inceleyen Çorum Belediyesi teknik ekibi, Hırvatistan’dan gelen ekiple bir toplantı gerçekleştirdi.


Çorum Belediyesi’nin kuracağı Rüzgâr Enerji Santrali Projesi'ni incelemek üzere Hırvatistan menşeli Koncar Firması yetkilileri ziyarette Belediye Başkanı Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti. Hırvat ekibin ziyaretinde konuşan Başkan Külcü, böyle bir projeyi hayata geçirecek ilk belediyenin Çorum Belediyesi olacağını söyledi. Rüzgar Enerjisi Santrali Projesinin hem Çorum Belediyesi hem de Türkiye'deki belediyeler açısından farklı bir tecrübe olacağının altını çizen Külcü, “Bu projenin ekonomik tarafı olduğu gibi belediyeler açısından birde prestij tarafı var. İşin bu kısmını da önemseyerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi'nin ihalesini yılsonuna yapmayı planlıyoruz. Bu projede beraber çalışacağımız partnerimiz sadece bir yatırım yapmış olmayacak, bu anlamda Türkiye'de ciddi bir referansa da sahip olmuş olacak.” dedi.


Çorum Belediyesi’nin yenilikleri takip eden ve uygulayan bir belediye olduğunu dile getiren Başkan Külcü, kuracakları enerji santrali ile Belediyemizin tüm enerji tüketimini sağlayacaklarını söyledi. Külcü, “İhtiyaç fazlası elektrik enerjisini de satarak Belediyemize gelir elde edeceğiz. Çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile doğaya zarar vermeden, çevreyi kirletmeden elektriğimizi üreteceğiz. İnşallah çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayıp bir an önce elektrik üretimine başlamak istiyoruz” dedi.


Koncar Firması Yönetim Kurulu Üyesi Stjepan Dragicevic de Çorum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek elektrik üzerine çok köklü bir firma olduklarını vurguladı. Türkiye'de daha önce hidroelektrik santralleri üzerine çalışmalar yaptıklarını ifade eden Stjepan Dragicevic, “Türkiye'de de Rüzgar Enerjisi sektöründe de var olmak ve iş yapmak istiyoruz. İş yaptığımız ülkelerde lokal bir partnerle çalışmayı tercih ediyoruz. Böylece yerel sanayiye de destek veriyoruz. Bu projede de Çorum'un içinde imal edilecek olan parçaları değerlendireceğiz ve çalışacağız” diye konuştu.


Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve belediye teknik personeli hazır bulundu.


Daha sonra Hırvatistan Koncar Firması ile Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Rüzgâr Enerji Santrali projesinde görevli teknik personel ile toplantı yaptı. 



Son Güncelleme: 05.08.2015 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165