Hitit Akademi’de iki önemli panel

Hitit Akademi Derneği 28 Kasım Cuma günü saat 14.00’te Turgut Özal Konferans Salonu’nda...

26 Kasım 2014 Çarşamba 15:58
 Hitit Akademi’de iki önemli panel


Hitit Akademi Derneği 28 Kasım Cuma günü saat 14.00’te Turgut Özal Konferans Salonu’nda ‘Küresel Dünya’da Din Toplum İlişkileri’ konulu bir panel düzenleyecek.


Konuya ilişkin açıklama yapan Hitit Akademi Derneği Başkanı Zekeriya Işık, önümüzdeki günlerde ülke gündemini meşgul eden meselelerle ilgili bir dizi, seminer ve panel düzenleyeceklerini bildirdi.


Din toplum ilişkilerinin küreselleşme ile birlikte yeniden okunması gerektiğini belirten Işık, toplumdan dine dinden topluma akan değerlerin anlam ve mahiyetlerinde önemli değişiklikler olduğunu, bunun akademik düzeyde ele alınmasının, tefekkür edilmesinin bir zaruret haline geldiğini belirtti.


10 Aralık’ta Hitit Üniversitesi işbirliğinde ‘Ortadoğu’da Değişen Dengeler ve Türkiye’ konulu SETA’dan son derece yetkin uzmanların katılacağı bir panel düzenleyeceklerini belirten Işık, Türkiye’de gündeme yapışarak popülerleşme sevdasının olduğunu, bunun da çok önemli meselelerin yanlış anlaşılmasında, oldukça sığ mecralarda tartışılmasına zemin hazırladığını kaydetti. Işık, Hitit Akademi’nin her konuda olduğu gibi, Ortadoğu’da yaşanan  gelişmeler, Kobani, IŞİD meselelerine dair dış politik konularda kendisini yetiştirmiş uzmanları Çorum’a davet ettiklerini belirtti. Işık, başta cuma gün düzenlenecek panel olmak üzere her iki programa Çorumlular’ı davet etti. 




Son Güncelleme: 26.11.2014 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.