Hitit Koşusu yeniden

Çorum Belediyesi Hitit Koşusu düzenleyecek, yoğun ilgi gören kitap fuarı sona erdi, ödüllü yarışmaya ilgi var

30 Nisan 2018 Pazartesi 16:55
Hitit Koşusu yeniden

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Hitit Koşusuna başvurular devam ediyor.

13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Uluslararası Hitit Koşusuna www.hititkosulari.org sitesi üzerinden başvurular sürüyor. Bu haftadan itibaren de Saat Kulesi Meydanına kurulacak olan stantla başvurular alınmaya devam edecek.

Belediye Başkanı Zeki Gül, bu yıl rekor bir katılım beklediklerini kayıtların ise internet sitesi üzerinden devam ettiğini belirtti. 2 Mayıs’tan itibaren Saat Kulesi meydanına stant kurulacağını belirten Gül; “Belediyemiz tarafından organize edilen ve bu yıl 4’ncüsü yapılacak olan Uluslararası Hitit Koşusuna rekor bir katılım bekliyoruz. Başvurusu sayısı her geçen gün artıyor. 3 kilometre Halk Koşusuna ve 10 kilometre Genel Klasmana başvurular internet sitemiz üzerinden devam ediyor. 2 Mayıs’ta Saat Kulesi Meydanına kurulacak olan stantta hem başvuruları almaya devam edeceğiz hem de Halk Koşumuza katılacak olan vatandaşlarımıza çip ve göğüs numaralarını dağıtacağız. Tüm halkımızı Uluslararası Hitit Koşusuna davet ediyoruz” dedi.

FUARA ÖĞRENCİ AKINI

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen her yaştan binlerce insanın ilgi gösterdiği, merakla takip ettiği kitap fuarı öğrenci akınına uğradı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü açılan ve açıldığı günden bu yana Çorum halkının ilgisini gören Kitap Fuarı, Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çorum Okuyor Projesi Kapsamında ortaklaşa organizesi ile öğrenciler kitapla buluşmaya devam ediyor.

Binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde kapılarını açan kitap fuarını ziyaret ediyor.  Öğrenciler stantları gezerek kitapları inceleme fırsatı buluyor. Öğretmenleri ile birlikte kitap fuarına gelen öğrenciler hem fuarda bulunan kitapları inceliyor, hem de istedikleri kitapları alıyor. Kitap Fuarı hakkında görüşlerini belirten öğrenciler, “yazarlarla buluşmak bizleri çok mutlu etti. İstediğimiz kitapları internetten araştırmak yerine kitap fuarında bulabiliyoruz.

Çorum Belediyesi’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne eğitim ve öğretime verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KİTAP FUARI SONA ERDİ

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen Kitap ve Kültür Günleri etkinlikleri sona erdi.

20 Nisan’da Kent Meydanına kurulan kitap fuarı ile kapılarını okurlarına açan Çorum Belediyesi Kitap ve Kültür günleri, hafta sonu gelen yazarlarla sona erdi. Cumartesi günü Didem Demirel ve Nehir Aydın Gökduman kitap fuarına katıldı. Fuarın son konuğu ise Pazar günü kitap fuarında okurlarıyla buluşan yazar Kayhan Demirel oldu. Yaklaşık 10 gün boyunca açık kalan ve birçok yazarı Çorum halkı ile buluşturan Kitap ve Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin önemli yazarları Çorumlularla buluştu.

Cumartesi günü Didem Demirel ve Nehir Aydın Gökduman okurları ile bir araya gelerek, söyleşi yaptılar. Demirel ve Aydın söyleşinin ardından kitaplarını imzaladılar.

Pazar günü ise yazar Kayahan Demir okurları ile buluştu. Genç kitlere yönelik yazdığı kitaplarla dikkat çeken Kayahan Demir’i genç okurları yalnız bırakmadı. Hayal gücünün önemiyle ilgili okurları ile söyleşi yapan Kayahan Demir kendisini dinlemeye gelenlerden hayallerinden vazgeçmemelerini istedi. Kayahan Demir daha sonra okurlarına kitaplarını imzaladı.

ÖDÜLLÜ YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ

Ailemle Okuyorum Projesi kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasının sınavı hafta sonu gerçekleştirildi.

Öğrencilerin velileri ile birlikte katıldığı sınavda 1000 kişi dereceye girebilmek için ter döktü. Öğrenciler okudukları “Sahabeden 101 Hatıra”, veliler ise “Ashab-ı Kiram” adlı kitaplardan sınava tabi tutuldular. Buhara Gençlik Merkezi ve Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nin yanı sıra Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler velileriyle birlikte ter döktü.

Yapılacak olan değerlendirme sonrasında birinci olanlara 1000 TL, ikinci olanlara 750 TL, üçüncü olanlara ise 500 TL para ödülü verilecek. Öte yandan ilk 20’ye girenlere ise Konya gezisi ve okul çantası hediye edilecek. 8 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan ödül töreni Buhara Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.