Hitit şehirlerinde inceleme

Vali Ahmet Kara, Alacahöyük Müzesi, Alacahöyük Ören Yeri ve Hitit Barajı’nı ziyaret etti.

19 Kasım 2014 Çarşamba 00:02
 Hitit şehirlerinde inceleme


Vali Ahmet Kara, Alacahöyük Müzesi, Alacahöyük Ören Yeri ve Hitit Barajı’nı ziyaret etti. 

Vali Ahmet Kara’ya ziyarette Jandarma Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Tarım İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer eşlik etti. 

Vali Kara, Alacahöyük Açık Hava Müzesini ziyaret ederek, Müze Müdürü Önder İpek’ten eserler hakkında bilgi aldı. Alacahöyük müzesindeki eserler ve yapılan çalışmalar hakkında kendisine verilen brifingde Vali Ahmet Kara, Mustafa Kemal Atatürk’ün Alacahöyük ören yerine son derece önem verdiğini, meclisin kurulmasının ardından sıkça Alacahöyük ören yerini gündeme getirdiğini söyleyerek, Türkiye’nin yurt dışına seyahat etmeyen tek liderinin Atatürk olduğunu ve tüm dünya liderlerinin görüşmek üzere Atatürk’ün yanına geldiğini kaydetti.

Alacahöyük Ören Yerlerinin ziyareti sırasında Müze Müdürü Önder İpek, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından Alacahöyük Açık Hava Müzesinin çevre düzenlemesinin yapılacağını bu düzenlemeler kapsamında gezi yolları yapımı, yarı açık sergi alanlarının yapımı, görselleştirme ve grafik tasarımı, 10 adet dış mekân bilgilendirme ünitesi, 13 adet dış mekân genel uyarı ünitesi ve 6 adet dış mekan çocuk bilgilendirme ünitesinin yapılacağını bu projenin 104. 580 TL’lik maliyetinin Kültür Bakanlığı tarafından karşılanacağını, hazırlanan proje maliyetinin toplamda 831.227,63 TL olduğu bilgisini vererek 2015 Ağustos ayında çevre düzenlemesinin tamamlanmış olacağını belirtti. 

Açık hava Müzesi ile Müze Müdürlüğü tarafından korumaya alınarak sergilenen eserleri inceleyen Vali Kara, tarihin bilinen ilk sulama barajını Hititlerin yaptığını söyleyerek, Hititler tarafından yapılan Hitit barajını gezdi. Tarihte insanlar tarafından yapılmış bilinen ilk sulama barajına yapılan ziyarette Vali Kara, Hitit Barajı hakkında Müze Müdürü Önder İpek ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan’dan bilgiler aldı.



Son Güncelleme: 19.11.2014 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.