Hitit şehri kuruyoruz

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Uluslararası Çorum Derekutuğun Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada Çorum'da "Hitit Şehri" kuracaklarını açıkladı.

25 Mart 2017 Cumartesi 09:43
Hitit şehri kuruyoruz

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Uluslararası Çorum Derekutuğun Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada Çorum'da "Hitit Şehri" kuracaklarını açıkladı.


Uluslararası Çorum Derekutuğun Çalıştayı başladı. Müze Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştay saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çalıştayın açılışında konuşan Prof. Dr. Ünsal Yalçın, arkeolojinin diğer bilimler ile ilişkisinden bahsetti. 


Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, kültür ve turizm alanında ortaya çıkarılan verilerin tanıtımını ellerinden geldiği kadar yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Kurt, çalıştayın Türkiye'ye ve Çorum'a hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Vali Necmeddin Kılıç ise yaptığı konuşmada Türkiye'de kesintisiz 4 bin yıldır hayatın olduğu şehirler bulunduğunu ifade ederek, "Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Kıymetini bilmemiz lazım. Kesintisiz 4 bin yıl hayatın olduğu şehirlerimiz var. Avrupa'da böyle bir şey yok. Anadolu coğrafyasında tarih boyunca kim hakim olduysa dünyaya da egemen olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de öyle olacak. Medeniyetin beşiği Türkiye'dir" dedi.


Geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan bir ilde Vali olarak görev yaptığı için mutlu olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, "Özel İdare olarak kültür bütçemize sınır koymuyoruz.  Şimdi ise bir Hitit Şehri kurmayı planlıyoruz. Hattuşa'nın aynısı olacak. İnsanlar gelip birkaç gün kalsın ve Hititler nasıl yaşamışsa öyle yaşasın istiyoruz. O dönemde kentsel yaşamda ne varsa bu şehirde olacak" şeklinde kaydetti.


"Yapılan çalışmalar bize ışık tutacak" diyen Vali Kılıç, çalıştayın hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.


DeutschesBergbauMuseumBochum ile International Council of Museums (ICOM) Turkey öncülüğünde organize edilen çalıştay Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Çorum Müzesi işbirliğinde yapılıyor.


Üç oturumdan oluşacak çalıştayda, 'Kronolojik ve Kavramsal Sorunlar', 'Yeni Bulgular: Yerleşme Düzeni, Mimari Buluntular, Maden, İşlik Buluntuları, Küçük Buluntular (Çanak, Çömlek vs.)' konuları ele alınacak. Çalıştay bugün sona erecek.


www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 25.03.2017 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hitit 2017-03-25 14:59:42

Çorum'un uygun bir yerine Hitit minyatürlerinden oluşan birkaç dönümlük bir Hattuşa başkent kurulamaz mı, gerçek Hattuşa'nın izdüşümü biçimde..