Hitit Üniversitesi’nden geleneksel iftar

Hitit Üniversitesi akademik ve idaresi personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

15 Haziran 2017 Perşembe 16:51
Hitit Üniversitesi’nden geleneksel iftar

Hitit Üniversitesi akademik ve idaresi personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu. 



Meslek Yüksekokulu Kampüsü’ndeki iftar programında bir konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye’nin güçlü olması için güçlü üniversiteler olması gerektiğini söyledi.



Geleneksel hale gelen iftar yemeğinin hem idari hem akademik personelin katılımlarıyla zenginleştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Rektör Alkan, artık insanların birbirini tanımadığını, eskiden komşusunun külüne muhtaç olan insanların artık komşusunun wifisine muhtaç hale geldiğine dikkat çekti.



Böyle bir ortamda böyle bu tür beraberliklerin çok önemli hale geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Alkan, “Bu sadece bir iftar yemeği değil. Birlikte olmamız değil. Bir araya gelip dertlerimizi ve sevinçlerimizi paylaşmamız adına gerçekten önemli. Bir ve beraber olduğumuzda omuz omuza verdiğimiz zaman yapamayacak hiçbirşey olmadığını 5-6 yıllık çalışmalarımız gösterdi. Daha öncesinde birçok temel ihtiyacı olan bir üniversiteden 18 bin öğrencisi olan, bin 220 civarında akademik ve idari personeli olan fakülteleri, araştırma merkezleri, enstitüleri ile adından söz ettirmeye başladı. Bunlar sizlerin başarısı.



17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz darbe girişimi yerlilik ve milliğin önemini de gösterdi. Milli yazılımı kim yazacak? Üniversite yazacak. Milli uçağı kim yapacak üniversite yapacak. Milli insanları yetiştirecek kim yapacak üniversite yapacak. Artık mazeret değil çözüm üreten insanların dönemi. Bizim şikayet etmeye hakkımız yok. Siz olmasanız benim yaptıklarım sonuca ulaşmazdı. İlim yolunda ölen şehit olur diyor. İnşallah film adı değil bilim adamı oluruz. Yerli ve milli insanları, unsurları yetiştiren kazandıran insanlar oluruz. Üniversite oluruz” ifadelerini kullandı.



İHA


Son Güncelleme: 15.06.2017 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.