HİTÜ Tıp Fakültesi'nden bir başarı daha

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesi bir başarıya daha imza attı.

15 Haziran 2016 Çarşamba 13:33
HİTÜ Tıp Fakültesi'nden bir başarı daha

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesi bir başarıya daha imza attı.

Yaptığı çalışmalarla insanlığa fayda sağlamayı amaç edinen Hitit Üniversitesi, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleri ile önemli gelişmeler kaydetmeye devam ediyor. 


Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlara bir tane daha eklendi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi polikliniğine müracaat ederek karaciğer üst kısmında 23x20 cm boyutlarında içinde solid yapıların da bulunduğu kistik kitle tespit edilen hasta oldu. Üniversitenin Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Op. Dr. Bülent Öztürk’ten oluşan bir ekiple ameliyata alınan ve 25 cm çaplı kitle çıkartılan hasta Selami Kocabaş gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında sağlığına tekrar kavuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, “Matür Kistik Teratomalar (Dermoid Kist) genellikle çocukluk çağında görülen erkeklerde testis, kadınlarda overlerden kaynaklanan tümörlerdir. 100.000 de 1 oranında görülürler. Erişkinler de, testis-over dışında gelişmeleri çok nadirdir. (Olguların % 4 ü kadar). Yerleşim yerlerine bağlı olarak oldukça büyük boyutlara ulaşabilirler. Boyutları büyüdükçe belirti vermeye başlarlar. İçlerinde saç, diş, kemik gibi değişik yapılar bulunabilir. Genellikle iyi huyludurlar. Hastamızda, hem kitlenin büyüklüğü hem de kaynaklandığı organ açısından çok nadir karşılaşılan bir tablo söz konusudur ve dünya literatürünü taradığımızda da çok az sayıda olgu yayınlandığını gördük” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan’dan Geçmiş Olsun Ziyareti 


Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, oldukça nadir görülen bir rahatsızlık sonrası hastanede yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşan Selami Kocabaş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çok köklü bir geleneğe sahip olan hastanenin Tıp Fakültesi ile birlikte daha da güçlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesinin her geçen gün nitel ve nicel olarak büyüdüğünü ve bu büyümenin devam edeceğini de belirterek Üniversite ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan afiliasyon sonrasında sağlık alanında ilimizde önemli gelişmelerin olduğunu vurguladı ve Tıp Fakültesin de yapılan çalışmaların ilimizi seven herkesi gururlandırdığını da sözlerine ekledi.  

Her geçen gün hızla büyüyen Tıp Fakültesi bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Op. Dr. Bülent Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son Güncelleme: 15.06.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.