Hizmet içi kurslarda kargaşa

Özgür Eğitim Sen İl Başkanı Serdal Efe, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda...

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:57
 Hizmet içi kurslarda kargaşa


Özgür Eğitim Sen İl Başkanı Serdal Efe, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda kargaşa yaşandığını iddia etti.


MEM’de  bir çok kişinin haberi olamasa da, gerekli veya gereksiz birçok konuda hizmet içi eğitim/kurs düzenlendiğini, bu kursların çoğu zaman, öğretmenlerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değil, daha çok tepeden inme, fizibilite araştırması yapılmamış, kursu verecek kişiye özgü kurslar olduğunu belirten Efe, şöyle dedi:   “Eğitimin konusu her ne olursa olsun, çoğu zaman kursa zoraki gelenler, kursu verenlerden daha bilgili olmaktadır.


Mesai saatleri içerisinde, her okul bünyesinde, o okulda çalışan ilgili öğretmenler tarafından verilebilecek kurslar, çoğu zaman(neredeyse her zaman) Milli Eğitim Müdürlüklerinin değişik kademesinde çalışan personel veya üst kademedekilerin yakınları tarafından, mesai saatinden sonra verilmekte, binlerce lira bu kursu verenlere aktarılmaktadır. 


Şayet bakanlık tarafından, kursun mesai saatleri içinde verilmesi, verilecek kursa ücret ödenmeyeceği belirtilmişse, okullardaki ilgili öğretmenler görevlendirilmektedir.


Son olarak da, Fatih projesiyle ilgili bir dizi kurs verildiği, bu kurslara (biri hariç)sertifika da verilmediği halde, Milli Eğitim Müdürlüğünden sertifika istenmekte, sertifikası olmayan öğretmenlerin kursları almamış sayılacağı ve tekrar kursa tabi tutulacağı belirtilmektedir.  Mili Eğitim Müdürlüğü, kendi verdiği kurslardan ve kurs verdiği öğretmenlerden habersizdir.  Kendisi verdiği eğitimlerin ve kurs alan öğretmenlerin listesini çıkartıp, almayanları tespit edeceği yerde, öğretmenleri gereksiz yere sertifika telaşına sokmaktadır. 


Milli Eğitim bundan vazgeçmeli, bu kurslar iş olsun mantığıyla yapılmamalı, öğretmenler kendi ihtiyaçları olan kursları kendileri seçerek bu kurslara katılmalıdır. Zorunlu kurs dayatması da bütün dayatmalar gibi insan haklarına aykırıdır. Bizler de Özgür Eğitim - Sen olarak, tüm dayatmaların karşısında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.”



Son Güncelleme: 27.04.2015 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sercan Yıldız 2015-04-27 17:52:01

sendika başkanları şekil olsun diye değil gerçek sendikacılar olduğunda bu iş çözülür.her şeyi çözdün de bu mu kaldı bey efendi...
atamalar yapılırken neredeydin...

Avatar
Mehmet Mehmet 2015-04-28 09:52:20

özgür eğitim-sen bir çok konuda(atamalarda dahil) açıklama ve çalışma yapmıştır. bizim öğretmen arkadaşların bir çoğu sendikacılığı üye sayısıyla değerlendirdikleri için bu çalışmaları göz ardı ettiler, görmezden geldiler ve geliyorlar. bu yazıları, çalışmaları tarayıp okumanızı, buradan da bir özür yazısı yazmanızı temenni ederiz.

banner165