Hizmet-İş’ten kaynaşma pikniği

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası İl Temsilciliği tarafından “Dayanışma ve Kaynaşma Pikniği” gerçekleştirdi.

23 Ağustos 2015 Pazar 20:11
 Hizmet-İş’ten kaynaşma pikniği


Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası İl Temsilciliği tarafından “Dayanışma ve Kaynaşma Pikniği” gerçekleştirdi.


Çatak Tabiat Park’ında düzenlenen etkinliğe TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Devlet Sert, Celal Yıldız, Hüseyin Öz ve Mehmet Keskin, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, bazı STK temsilcileri ve  çok sayıda sendika üyeleri ile aileleri katıldı.


Çorum Belediyesinin mehteran takımının konseri ile başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.


Etkinlikte Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu birer konuşma yaptı.


“ÖNCE İNSAN, ÖNCE EMEK”


Konuşmasına son zamanlarda artan terör olaylarını kınayarak başlayan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Köroğlu, “Ülkemizde son günlerde şiddetini her geçen gün artıran hain terör saldırısını bu tür şiddetli tehdidi ve her türlü baskıyı lanetliyor, yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarda birlikte yaşamamıza nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyorum. Umuyoruz ki saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırmaya girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Birlikte yaşamaya tahammülü olmayan kalleşçe savaşmaya devam edenleri bir kez daha lanetliyorum.  İşçi ve işçinin kardeşlik hukuku ile bir araya geldiği dayanışma ve kaynaşma onurunu yaşıyoruz. Dostun dosta kavuşmasını, kalplerin gönüllerde buluşmasını yaşıyoruz. Ülkemizin en büyük ikinci sendikası olarak “önce insan, önce emek” ilkesini her zaman kendimize prensip edindik. “ dedi.


Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, böyle bir organizasyondan dolayı Mustafa Köroğlu’na ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.


“BİZİM İÇİN ÖLÇÜ ALLAH’IN ÖLÇÜSÜDÜR”


Bu tür organizasyonların birliktelik açısından önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu tür buluşmaların yemek yemekten öte kaynaşmayı, birlik ve beraberliğin artmasına zemin hazırlayan fırsatların olduğunu söyledi. Külcü,” Mustafa bey konuşurken aklıma “helvele” geldi.  Hac zamanında safa-merve arasında gidip gelinirken belli bir bölümde ışıkların altında daha bir heybetli, daha bir coşkuyla ve karşıdan bakanlarında daha güçlü görmesini arzu ettiğimiz yürüyüş hali. Bugünlerde Türkiye olarak buna çok daha ihtiyacımız var. Herkesin bir taraftan çekmeye çalıştığı, birliğimize beraberliğimize,  bin yıllardır birlikte sürdürdüğümüz kardeşliğimize gölge düşürmeye çalışanlara inat bugünlerde bunu daha güçlü şekilde yaşamaya, haykırmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.


Bu program işçisiyle, memuruyla, amiriyle, başkanıyla farklı görevlerdeki kardeşlerimizin buluşma programı. Kiminin adının başında işçi yazar, kimininkinde memur yazar, kimininkinde amir yazar. Bunların hepsi geçicidir. Bunlar dünyalık sıfatlar. Biz bunlara aldırmayız. Sadece görev saatimizin içerisinde bizim için bir değeri vardır. Bizim için ölçü Allah’ın ölçüsü ve Resûlün’ün ölçüsüdür. “ diye konuştu.


“ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ”


Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini ifade eden TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, ” Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Böyle zamanlarda safları sıklaştırmak, birlikteliğimizi güçlendirmek çok önemli. Aslında sadece Çatak Ormanları’na gelen arkadaşlarımız bile PKK denen terör örgütünü tükürükleriyle boğabilirler ama biz illegaliteye taraf değiliz. Biz kurallardan ve hukuktan yanayız ve bütün mücadelemizi hukuk içerisinde, insan hayatına değer vererek yapmaya çalışıyoruz. Bugünler geçecek ama acımız giderek büyüyor. Şehit cenazeleri geliyor. İnsanların ne kadar dolu, ne kadar asil, ne kadar farkında ve kaderine razı olduğunu görmüş olduk. Tokat’ta cenazeye katılan on binlerce insan PKK’ya, bölücülere, “Biz şehidimizin dimdik arkasındayız. Sizler bizi ağlayarak görmeyeceksiniz. Bizi üzemeyeceksiniz” dediler. Bu birlikteliğimizin anlamı düşmanı sevindirmemekti. Taşeron meselesi de çözülür, sözleşme sorunu da çözülür yeter ki memleketimizin dirliği, birliği bozulmasın. Yeter ki, memleketimizin üzerinde operasyon yapmaya çalışanlar emellerine ulaşamasınlar. Yarınlardan emin olmak istiyoruz. Çocuklarımıza iyi bir Türkiye, yeni bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Eğer Türkiye’de işler iyi gidiyorsa, Türkiye telaşsız bir ortamdaysa oturup haklarımızı konuşabiliriz. İşte bu yüzden istikrar, adalet ve güvenlik çok önemlidir. Bu üç noktada önümüze gelecek sandıkta Türkiye’nin istikrarından yana, adaletinden yana, güvenliğinden yana tavrımızı koymuş olacağız.” Şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından tarafından Dayanışma ve Kaynaşma Pikniğinde misafirlere 15 kazan İskilip Dolması ikram edildi.




Son Güncelleme: 23.08.2015 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.