Hobi bahçelerinde son durum

Vali Sabri Başköy, İl Toprak Koruma Kurulu’nun hobi bahçeleriyle ilgili aldığı yeni kararı İl Koordinasyon Toplantısı’nda açıkladı.

20 Nisan 2013 Cumartesi 18:15
 Hobi bahçelerinde son durum



Başköy, “20 dönüm altındaki tarım arazilerinin bölünemeyeceği yönündeki kanuni hüküm bazı hilelerle deliniyordu. Örneğin 21 dönüm araziyi 40 kişiye satıyorlardı. Daha sonra aldıkları hobi bahçelerine inşaat yapan bu kimseler hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalıyordu. Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı kararla 20 dönüm ve katlarında da araziler bölünemeyecek. Böylece vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilecek. Mevcut hobi bahçesi sahipleri ise dilerlerse diğer hissedarlarla birbirine satış yapabilecekler” dedi.



Alınan kararla hobi bahçesi sahiplerinin mağduriyetinin önüne geçilmesinin amaçlandığını vurgulayan Başköy, konuyla ilgili olarak Tapu Sicil Müdürlüğü’nün de uyarıldığını kaydetti.



Hobi bahçelerindeki yapılaşmanın kanuna aykırı olduğunu hatırlatan Başköy, Sarmaşa mevkiinde yoğunlaşan yapıların yıkımına devam edileceğini kaydetti.





Son Güncelleme: 20.04.2013 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2013-04-22 09:44:05

selami arslan . sarmaşadan önce hiç yapılmış başka bölgede yapılaşma yokmuş gibi devamlı neden sarmaşa üzerinde oynanıyor en son yyapılan sarmaşa neden buradan başlandı