'Hükümetimiz sigarayla mücadeleye devam ediyor'

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

08 Şubat 2016 Pazartesi 17:10
'Hükümetimiz sigarayla mücadeleye devam ediyor'

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu,
  9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Çorum AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birisinin sigara kullanımı olduğunu söyledi.

Sigaranın aile ekonomisine ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin olduğuna vurgu yapan Bekiroğlu, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 1987 yılından bu yana “9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü” olarak anılmaktadır” dedi.

Türkiye’de milyarlarca liranın sigaraya ve bir o kadar paranın da sigaraya bağlı hastalıkların tedavisinde kullanıldığına dikkat çeken Bekiroğlu, açıklamasına şöyle devam etti; “
İnsanları sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olmak, toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Her yıl dünya da ortalama 3 milyon kişi sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmektedir.9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Sigara bağımlılığından kurtulma yönündeki en önemli adım kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Hükümetimizin sigara ile mücadele kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir. Halkımızın da duyarlı olması da gerekmektedir.”

Ayrıca Bekiroğlu, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü nedeniyle bu alışkanlığı olan hemşehrilerini sigarayı bırakmaya davet ettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 08.02.2016 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ak Sakallı 2016-02-09 08:59:03

başkanım sizde il binasında içirtmeyerek daha çok destek olabilirsiniz