İftarda Doğu Türkistan vurgusu

Türk Ocakları Çorum Şubesi iftar yemeği düzenledi. Bir otelde düzenlenen iftar programı ney dinletisi ile başladı.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 11:41
İftarda Doğu Türkistan vurgusu


Türk Ocakları Çorum Şubesi iftar yemeği düzenledi. Bir otelde düzenlenen iftar programı ney dinletisi ile başladı.


İftara Türk Ocakları Genel Merkez Yöneticileri Mehmet Akif Okur ile Emrah Şener, Çorum Eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, MHP İl Başkanı Bekir Çetin ve Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman, DTS Müdürü İbrahim Yıldız ile çok sayıda davetli  katıldı.


‘BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZDE IRKÇILIK YOK’


Programda konuyan Türk Ocakları Şube Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar, “Türk milletinin bekasını sağlamak için Çanakkale’de, Galiçya’da, Yemen’de, Kafkasya’da mücadele eden Türk askerine rahmet diliyorum. Bizim milliyetçiliğimizin temelinde ırkçılık yoktur. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Tarih boyunca düşenin yanında yer aldık, korumaya çalıştık, hatta düşeni korumak noktasında kendimizi feda etmekten kesinlikle geri durmadık. Türk Ocakları, Türk milletinin birlik ve beraberlik noktasında daha ileriye taşıyabilmek için tabiri caizse Nizam-ı Alem ülküsünü sürdüren ve herkese eşit mesafede duran bir kuruluştur.  Herkese eşit mesafede olmayınca toplumun bütününü kucaklayamıyorsunuz. Mübarek Ramazan ayını dolu dolu yaşadığımız şu günlerde Türk-İslam coğrafyasında, Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Mynmar’da, Kerkük’te zulüm var. Özellikle Doğu Türkistan’da asimilasyon, soykırım, zulüm devam ediyor. Ramazan ayı inşallah onların zulümlerinin bitmesine vesile olur ve gözyaşı, kan daha fazla dökülmez. Büyük Türk milleti ilelebet yaşasın.’’ dedi.


Program Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur’un yaptığı dua ile sona erdi.



Son Güncelleme: 01.07.2015 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.