İHH Suriye’ye şehir kuruyor

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Suriye'nin Türkiye sınırına yakınına 10 bin Suriyelinin...

19 Ağustos 2014 Salı 11:35
 İHH Suriye’ye şehir kuruyor


İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Suriye'nin Türkiye sınırına yakınına 10 bin Suriyelinin barınacağı konteyner kent yapılıyor.

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç çatışmalar nedeniyle 7 milyon kişi mülteci durumuna düşerken, 3 milyonu aşkın kişi ülkesini terk etti.

Çatışmaların başladığı günden bu yana bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, Türkiye sınırına yakın bölgelerde açtığı çadır ve konteynır kentlerle mültecilere sahip çıkıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Ofisi, Halep ve çevresindeki çatışmalardan kaçan Suriyelileri, Esselame dışındaki yeni kurdukları kamplara yönlendiriyor. Bu kapsamda Siccu ve Şemmarin bölgelerine kurulan kamplara çatışmadan kaçanlar alınıyor.

SURİYE'DEKİ EN BÜYÜK PROJE

İHH tarafından şimdi de Halep'in Azez ilçesine bağlı Siccu köyünde bin konteynerden oluşan bir kamp daha inşa ediliyor. 10 bin kişinin barınacağı kamp bugüne kadar Suriye’de yapılmış en büyük proje. Yaklaşık 95 dönüm alana kurulacak konteyner kentte yemekhane, sağlık ocağı, cami ve sosyal tesisler de yer alacak.

Çalışma kapsamında 300 konteynerin yerleştirildiği kampta çalışmalar bir ay sonra tamamlanacak. Geçen yıl bir ilk gerçekleştirilerek 700 konteynerden oluşan kamp Şemmarin bölgesine kurulmuştu.

İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi veren İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'de kurduğu kampların benzerini, Suriye tarafına biraz daha düşük standartlarda oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Suriyelilerin sorunlarını en aza indirmeye gayret ettiklerini ifade eden Yemelek, Esselame bölgesindeki kamplara 3 yıldır hizmet verdiklerini söyledi.


Düzensiz çadır yapılanmasından dolayı konteyner kent yapma kararı aldıklarını hatırlatan Yemelek,"Hava şartlarının uygun olmadığı dönemlerde büyük sıkıntı oluyor. Çadırdaki insanları konteynerlere aktardığımız taktirde Esselame bölgesini daha düzenli ve tertipli hale getireceğiz. İnşallah bundan sonra sınır ötesinde yaşam daha güzel olacak'' şeklinde konuştu.

Yemelek, Esselame bölgesindeki sığınmacı sayısının ise 40 bini aştığını sözlerine ekledi.










Son Güncelleme: 19.08.2014 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.