İHH ve İlke-Der misafir öğrencilerle buluştu

Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) ve İlim Kültür Eğitim Derneği...

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:36
 İHH ve İlke-Der misafir öğrencilerle buluştu


Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) ve İlim Kültür Eğitim Derneği (İlke-Der), Çorum’da bulunan misafir üniversite öğrencileri ile bir tanışma toplantısı düzenledi.


Geçtiğimiz Cumartesi günü Çorum İHH & İlke-Der dernek ofisinde gerçekleşen tanışma toplantısına yaklaşık kırka yakın öğrenci katıldı. Dernek konferans salonunda misafir öğrencilere İlke-Der’in ve İHH’nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Ardından İHH’nın Çorum’da, Türkiye’de ve dünyada yaptığı çalışmaları içeren sinevizyon izletildi.


Burkina Faso, Kenya, Suriye, Filistin, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen öğrencilere Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı bir konuşma yaptı. Özkabakçı konuşmasında özetle şunları söyledi; “Misafir öğrenci kardeşlerimiz ülkemize ve şehrimize hoşgeldiniz. Sizler her biriniz gönüllü elçilerimizsiniz. Okulunuz bitip kendi ülkelerinize döndüğünüzde buraları tanıtacak ve anlatacaksınız. İmkanlarımız çerçevesinde sizlere yardımcı olmak da bizim vazifemizdir. Sizler bize ailelerinizin emanetisiniz. Biz Çorum İHH ve İlke-Der olarak aynı zamanda Irak’tan ve Suriye’den şehrimize gelen sığınmacı kardeşlerimizle de yakından ilgilenmeye çalışıyoruz.


İHH olarak yüzden fazla ülkede faaliyetler yapmaktayız şu an burada bulunan birçok kardeşimizin ülkesini şehrini ziyaret etmek bana nasip oldu. Biz oralara gittiğimizde o kardeşlerimiz bize dostluğun en güzelini sunuyor. Kendimizi evimizde gibi hissettiriyorlar. Şimdi sizler buradasınız biz de aynı misafirperverliği size göstermeliyiz.


İHH bünyesinde hukukçu kardeşlerimiz tarafından kurulan Uluslararası Mülteci Hakları Derneğimiz sizin gibi başka ülkelerden gelen misafir kardeşlerimize hukuki destek sağlamaktadırlar. Biz de Çorum İHH ve İlke-Der olarak burada kaldığınız sürece imkanlarımız dahilinde sorunlarınızın çözümünde yardımcı olmak istiyoruz. Allah izin verirse bu toplantıları tekrarlayarak sizleri bu çatı altında daha farklı ortamlarda ağırlayacağız.”


Sunumlardan sonra Çorum İHH Ofisinde bulunan Şehit Furkan Doğan Okuma Salonuna geçilerek gençlere ikramda bulunuldu. Ayrıca okuma salonunda bulunan kitaplardan faydalanabilecekleri ve vakfı her zaman ziyaret edebilecekleri anlatıldı. Misafir öğrencilerin sorunlarının, sıkıntılarının ve beklentilerinin masaya yatırıldığı program yaklaşık iki buçuk saat sürdü.


Özkabakçı, misafir öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucunda bazı sorunların had safhada olduğunu gördüklerini ifade ederek, şöyle sıraladı:


“Sigorta yaptırmak için maddi imkânlarının az olması,


Yabancı öğrenciler Türkiye’de kalabilmek için her yıl sigorta yaptırmak zorundalar. Sigorta bedeli ise Çorum’da 550 TL. Ancak öğrenciler bu parayı bulamakta çok zorlandıklarını hatta bunun için bazı arkadaşlarının ülkesine dönmek zorunda kalabileceğini dile getirdiler.


Bir diğer sorun ise maddi destek bulamamak,


Misafir öğrenciler maddi sorunlar yaşadıklarını ve bir iş bulup çalışmalarının da yasak olduğunu, konuyla ilgili mercilerin acilen kendilerine yardımcı olmasını istiyorlar.”


Güzel bir atmosferde geçen tanışma toplantısı dostluk ve kardeşlik vurgusuyla sona erdi. 




Son Güncelleme: 22.12.2014 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.