İHH’dan Çad'a yardım eli

İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika’da meydana gelen olayların ardından kaçarak Çad sınırına sığınan...

24 Nisan 2014 Perşembe 14:22
 İHH’dan Çad'a yardım eli


İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika’da meydana gelen olayların ardından kaçarak Çad sınırına sığınan halka yardım etmek için harekete geçti. Çad-Orta Afrika sınırına giden İHH Acil Yardım ekibi, kamplarda yaptığı çalışmaların ardından yardım faaliyetlerine başladı. Türkiye’den İHH’nın beşinci yardım ekibi de yola çıkıyor.

İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı’nın verdiği bilgiye göre, Orta Afrika’da siyasi bir kriz olarak başlayan olaylar hem eski yönetim taraftarları hem de özellikle bölgede etkin olan Fransa’nın tutumu dolayısıyla birden Hristiyan-Müslüman savaşına dönüştü. Eski devlet başkanı François Bozize destekçisi olan anti-Balaka çetesi üyeleri ülke içerisinde Müslümanlara karşı bir sürek avı başlatarak Müslümanların köylerini basıp evlerini yakarak toplu katliamlara sebep oldu. Anti Balaka üyelerinin başkent sokaklarında Müslüman gençleri linç edip bedenlerini yaktığı görüntüler tüm dünya medyasında yer buldu.

Bölgede yaşanan bu katliamlara dayanamayan birçok Müslüman evlerini terk ederek Çad sınırına sığınarak kamplarda yaşamaya başladı. İHH insani Yardım Vakfı, Çad sınırına sığınan Orta Afrika halkına destek olmak için harekete geçti.

Hızlı bir şekilde hareket eden İHH Acil yardım ekipleri, zorlu bir yolculuğun ardından Çad-Orta Afrika sınırında bulunan Gore kampına ulaştı. Yaklaşık 10 bin kişinin kaldığı kamp hakkında bilgi alan İHH Acil Yardım Ekipleri, hızlı bir şekilde yardım faaliyetlerine başladı.

ELBİSELERİNİ KESEREK ÇADIR BEZİ YAPIYORLAR

Özkabakçı, yaptığı açıklamada, “Orta Afrika’da olaylar katliama dönüşünce çaresizce yola düşmüşler. Aralarında 3 hatta 4 günlük yürüyüşün ardından buraya ulaşabilenler var. Kampta şartlar çok kötü ancak buna da şükrediyorlar çünkü orada kalsaydık öldürülecektik diyorlar. Burada kalan pek çok kişinin çadırı dahi yok yanlarında sadece birkaç parça elbise getirmişler onları da çadır yapmak için kullananlar olmuş. Elbiselerini keserek güneşten ve yağmurdan korunmak için çadır haline getirmişler.

İHH ekipleri kampta kalan mültecilere acil olarak gıda malzemesi dağıtımlarına başladı. ORTA AFRİKA Yazıp 3072 ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.” Dedi.







Son Güncelleme: 24.04.2014 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.