İHH’dan Ezidilere Yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Batman’daki iki köyde kampta kalan...

25 Ağustos 2014 Pazartesi 13:57
 İHH’dan Ezidilere Yardım


İHH İnsani Yardım Vakfı Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Batman’daki iki köyde kampta kalan Ezidi ailelere, gıda, giysi ve battaniye yardımında bulundu.


ŞIRNAK’TA 50 AİLEYE YARDIM


İHH Temsilcisi Selim Özkabakçı’nın verdiği bilgiye göre, İHH İnsan Yardım Vakfı ekipleri ilk olarak Silopi Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda 50 Ezidi (500 kişi) aile için hazırlanan yardımların dağıtımını yaptı. Daha önce ilçe genelinde tespiti yapılan aileler, İHH çalışanları tarafından yaşadıkları yerden alınarak yardım malzemelerinin bulunduğu spor salonuna getirildi. Mağaza usulü sergilenen malzemelerden Ezidi aileler, kapalı spor salonunda reyonlara ayrılan bölümlerden kendilerine lazım olan giysileri kendileri seçerek aldı. Burada ihtiyaçlarına göre istedikleri yardım malzemesini alan Ezidiler, daha sonra araçlarla kaldıkları yerlere bırakıldı.


BATMAN’DA 30 AİLEYE YARDIM


Ekipler daha sonra Batman’ın Üç kuyu köyünde 21 (200 kişi) Yol veren köyünde ise 9 (100 kişi) aileye gıda, giysi ve battaniye yardımı yaptı. İHH heyeti ayrıca ailelerle tek tek görüşerek ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.


Yardımlar içerisinde yazlık ve kışlık giyimin yanı sıra ayakkabı, iç giyim, battaniye, gıda yardımı gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. 


NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?


Iraklı mültecilere yardımda bulunmak isteyenler Eşref Hoca Caddesindeki ÇORUM İHH Ofisine gelerek, online olarak ve vakfın banka hesap numaralarından bağış yapabilir, ayrıca cep telefonlarından Irak yazıp 3072’ye SMS atarak da 5 TL bağışlayabilir.




Son Güncelleme: 25.08.2014 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.