İHH’dan Patani’ye kız yetimhanesi

İlim Kültür Eğitim Derneği (İlke-Der) ve Çorum İnsani Yardım Derneği (İHH) Hanımlar Komisyonu...

16 Aralık 2014 Salı 15:11
 İHH’dan Patani’ye kız yetimhanesi


İlim Kültür Eğitim Derneği (İlke-Der) ve Çorum İnsani Yardım Derneği (İHH) Hanımlar Komisyonu, bayanlara özel bir konferans düzenledi.


Geçtiğimiz Pazar günü Çorum İHH & İlke-Der konferans salonunda gerçekleştirilen konferans, İHH ve Yetim Projesi Tanıtım Sinevizyonu ile başladı. Programın açış konuşmasını Çorum İHH & İlke-Der Hanımlar Komisyonu Başkanı Amine Özkabakçı yaptı. ‘Çocuk Eğitiminde Doğru Zannedilen Yanlışlar Nelerdir, Çocuklarımızı Eğitiyor muyuz Öğütüyor muyuz?’ konulu konferansı Psikolog Hatice Dilek Öztürk verdi. Sunuculuğunu Çorum İHH Hanımlar Komisyonu Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aslı Terziöz’ün yaptığı program yaklaşık iki saat sürdü.


Program sonrası Çorum İHH’nın projesini üstlendiği Patani Kız Yetimhanesi için hanımların el emeği ile hazırladıkları stant ürünleri satışa sunuldu. İHH Yetim çalışmaları ve İHH Gönüllü faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.


‘Çocuklarımızı Kur’an ahlakıyla terbiye etmeliyiz’


Çorum İHH & İlke-Der Hanımlar Komisyonu Başkanı Amine Özkabakçı, programda yaptığı konuşmada, İslam’ın çocuk eğitimine verdiği önemden bahsederek, “Çocuklarımıza manevi ev ortamı ve çevre hazırlamamız gerektiğinin farkındayız. Çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzun sadece karınlarını doyurmak, üzerlerini giydirmek ve eğitim veren bir yere gönderip ödevlerini yaptırmakla bitmediğini de biliyoruz. Gönül meyvelerimiz olan yavrularımıza düzenli sevgi ve ilgi göstermeliyiz, kalplerini sözde değil özde Allah ve Resul’ünün sevgisiyle, kafalarını ise Kur’an ve sünnete dayalı sahih İslam bilgisiyle doldurmalıyız. Onları Kur’an ahlakıyla terbiye etmeliyiz.


Olması gereken bu olduğu halde bugün bu sorumluluğu kimimiz dünya meşgalelerine dalarak tamamen bırakmış, kimimiz de bunu nasıl yerine getireceğini bilememekte çözüm için bir araştırma yapmamaktadır. Çözüm üretme adına konuşacak hiçbir ortak konu bulamayan birçok eş ortak sorumlulukları olan çocuklarına hangi dini bilgileri nasıl vereceklerini istişare edememektedir. Hatta kimimiz aile içi iletişimle alakalı veya Allah Resulü (sav) in eğitim yöntemine dair bir kitabı bile eşiyle beraber okuyup çocuklarının terbiyesi gibi çok önemli bir konuyu bile beraberce değerlendirememektedir.


Bazıları ise din eğitiminin sadece Kur’an’ı yüzünden okutmak veya sûre ezberletmek olduğunu düşünmekte, bu bağlamda çocuklara gerek anne-babalar, gerekse kurslar baskı yaparak onları İslam’dan soğutmaktadır. Öyleleri de var ki, bu eksikliği, Allah’a itaatten hiç bahsetmeyen, tamamen çocuk eksenli hazırlanan batı tarzı kitaplardan sorgulamaksızın gidermeye çalışmakta ve çocuk eğitimine ilişkin İslam’ın hangi esaslara önem verdiğini bilmeden tamamen İslam’dan uzak kaynaklardan faydalanmaktadır.


‘Hedefimiz milyonlarca yetime ulaşmak’


İHH olarak en çok üzerinde durduğumuz konuların başında yetimlerimiz gelmektedir. Dünyada dört yüz milyon yetim var, bu yetimlerin büyük bir çoğunluğu İslam coğrafyalarındadır. Savaş, doğal afet, kıtlıklar ve birçok sebeplerden dolayı yetim kalan çocuklarımız tehlikelere açık bir durumdalar. Bu tehlikelerin başında fuhuş sektörü, organ mafyası, misyonerler ve çocuk tacirleri gelmektedir. Misyoner vakıflar bizim coğrafyamızdaki yavrularımızı kiliselere bağlı yetimhanelere toplayarak bu çocukları kendi inanç sistemine uygun yetiştirip kiliselerinin devamını sağlamaktadır. Avrupalı kadınlar artık çocuk yapmıyor dolayısıyla nüfusları iyice yaşlandı bizim çocuklarımızı ülkelerine kaçırıp evlatlık vererek nüfuslarını genç tutuyorlar.


Bir misyoner vakıf iki milyon yetime bakıyor, bir diğeri bir milyon yetime ulaşmış, daha bir sürü misyoner vakıf bizim yavrularımızın peşine düşmüş onları çalmanın peşinde. Milyonlarca yetimimiz Müslüman olmayanların ellerinde telef oluyor.


Biz İHH olarak daha altmış bin yetime yeni ulaştık ama hedefimiz Allah’ın izni ile milyonlarca yetime ulaşmak ve onları hayatın tehlikelerinden korumaktır. Bir yetim sponsorluğu doksan liradır, biz sizlerin desteği ile yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Sizden talebimiz yetim destekleme projemize sahip çıkmanızdır. Ayrıca Çorum’da bulunan tanıdığınız yetimlerinizi de bize bildirirseniz onları da destek projemize dahil edebilir aylık maddi yardımla destekleyebiliriz.


‘Yetimlerin bizim üzerimizde hakları var’


Allah, Bakara Suresi 215. Ayetinde mealen “Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana - baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.” buyuruyor.


Allah Resulü Müslim’de geçen bir hadisinde ise, "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle (işaret ve orta parmağını göstererek) yan yana bulunacağız." buyuruyor.


İHH birçok ülkede yetimhaneler yaptırıyor. Allah nasip etti biz de Çorum İHH olarak Patani’de bir kız yetimhanesi yaptırıyoruz. Eski bir İslam Şehir Devleti olan Patani yetimhanemizde Müslüman kızlarımızı koruyacağız. Biz Çorum İHH Hanımlar Komisyonu olarak Patani Yetimhanemiz için çalışmalara başladık. İnşallah sizlerden özellikle el becerisi olan hanım kardeşlerimizden destek bekliyoruz, çalışmalarımıza katılmak için bizimle temasa geçin. Rabbim, bizleri ve yavrularımızı imanlı, ihlaslı ve takvalı kullarından eylesin.


Sözlerimi Furkan Suresi 74. Ayeti Kerimesi ile sonlandırıyorum: “Ve onlar: ‘Rabbimiz, bize eşlerimizden ve soyumuzdan, gözün aydınlığı olacak (çocuklar) ihsan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl’ diyenlerdir.”





Son Güncelleme: 16.12.2014 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.