‘İHL’ler haklarına birer birer kavuşuyor’

Yıllardır yaşadığı zulme rağmen, eğitim sahnesinden silinmeyen İmam Hatip Okulları...

23 Mayıs 2015 Cumartesi 18:36
 ‘İHL’ler haklarına birer birer kavuşuyor’


Yıllardır yaşadığı zulme rağmen, eğitim sahnesinden silinmeyen İmam Hatip Okulları, kaybettiği tüm haklarına birer birer kavuşurken, İmam Hatip Okulları'nın gönlünde müstesna bir yere koyan millet, evlatlarının vatan, millet ve din sevgisiyle yoğurulması için okuluna sahip çıkmaya devam ediyor. Turgut Özal İş Merkezi'nde gerçekleştirilen Yeni Eğitim sistemi ve İmam Hatip Okulları konulu panele de yansıyan bu sahiplenme, İmam Hatip Okulları'nın milletin evlatlarını geleceğe taşıma konusundaki hedefine güç kattı.


Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Aydemir'in konuşmacı olarak yer aldığı panelin başkanlığını Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Korukçu yaptı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İmam Hatip Okulları Vakfı (TİMAV) ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen panele konuşmacıların yanı sıra, TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı.


Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük İmam Hatip Okulları'nın vatanına, milletine ve dinine bağlı gençler yetiştiren önemli bir eğitim kurumu olduğuna işaret ettiği açılış konuşmasında, milletin kendi okulları olarak kabul ettiği İmam Hatip Okulları'ndan hiç bir şart ve ortamda vazgeçmediğini, İmam Hatip Okulları'nın önündeki engellerin kalkmasıyla birlikte Çorum'da 8 bin 823 öğrencinin İmam Hatip Okulları'nda eğitim görmeye devam ettiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "Çocuklarımızın okul aidiyetleri çok önemlidir. Bugünümüz dünden daha iyi, inşallah yarınlarımız da bugünümüzden daha iyi olacak." dedi.


TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de konuşmasında, vakıf faaliyetlerinden bahsederek, "Türkiye'de İmam Hatipler konusunda çok ilginç zamanlar yaşadı, pek çok normal dışı muamelelerle maruz kaldı. İmam Hatip camiasını her zaman odak noktasına alarak din düşmanlıklarını sergilemek için sürekli saldıranlar oldu." dedi.


Milletin vicdanının her daim kendi kurumlarını korumak ve sahip çıkmak konusunda sorumlu davrandığına işaret eden Öksüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na minnettar olduklarını bildirdi.


"Karar vericiler üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdi, şimdi sıra bizde." diyen TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, İmam Hatip öğrencilerinin ikna odalarından kurtulup, bugün meclise girebilir hale geldiğini hatırlattı.


Açılış konuşmalarının ardından başlayan panelde, konuşmacılar yeni eğitim sisteminin kattığı değerleri masaya yatırırken, yeni sistem içerisinde tekrar eski günlerine kavuşmak konusunda emek sarf eden İmam Hatip Okulları'na gereken değeri vermenin ve toplum tarafından daha çok sahiplenilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı.



Son Güncelleme: 23.05.2015 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165