İhtiyaç sahiplerine birinci sınıf market

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılışını gerçekleştirdiği Gıda Bankası uygulamasıyla...

27 Mayıs 2015 Çarşamba 17:24
İhtiyaç sahiplerine birinci sınıf market


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılışını gerçekleştirdiği Gıda Bankası uygulamasıyla, ihtiyaç sahiplerine süpermarketten alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılama imkanı tanıdı. Bin metrekarelik dev mağazada, 130 çeşit ürünün yer aldığını açıklayan başkan Külcü, "Bu iş bir gönül işidir. Açta açıkta kimseyi bırakmama yolundaki kararımızı, Gıda Bankası'yla alışveriş ortamına dönüştürdük. Kimin ne ihtiyacı varsa gelip alabilecek." dedi.


Mehter konseri ile başlayan açılış törenine AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Müftü Mehmet Aşık, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, resmi kurum temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Belediye tarafından tespiti yapılan ailelerin durumuna göre Gıda Bankası kartı verilecek olan uygulamada, market ortamında alışveriş imkanı sağlanacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, kendileri için belirtilen limitler ölçüsünde, istediği ürünü alabilme imkanına sahip olacak.


Belediye başkanı Muzaffer Külcü, açılış konuşmasında, "Biz bu milletin duasını almak için yola çıktık." derken, açılışta konuşan AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu da belediyenin sosyal çalışmalarından övgüyle söz ederek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür etti.


Müftü Mehmet Aşık'ın yaptırdığı duanın ardından açılış kurdelası protokol üyelerince hayırlı olsun dilekleriyle kesildi. Raflarda bulunan gıda ve temizlik ürünlerinin hepsinin ihtiyaç sahiplerinin hizmetinde olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, uygulama hakkında protokol üyelerine bilgi verdi. Mağaza bünyesinde gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra, giyim bölümü de hizmet vermeye başladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gıda Bankası'nın açılışında yaptığı konuşmasında, "Biz siyaset için değil, bu aziz milletin duasını almak için yola çıktık." dedi. 

Çorum Belediyesi'ndeki sosyal belediyecilik adımlarının tarih tarafından kaydedileceğini bildiren Başkan Külcü, kendilerinden önceki ve kendilerinden sonraki dönemin tarih tarafından dönüm noktası olarak kaydedileceğini söyledi.

Yıllarca laik devlet diyenlerin, sosyal devlet olgusunu unuttuğunu dile getiren Külcü, sosyal devlet ve belediyecilik kavramının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyle Başkanlığı ile tekrar hatırlanır olduğunu ve bugün devletin tüm kademelerinde hayata taşındığını vurguladı.

'ÖNEMLİ OLAN ÇORUMLU'NUN DUASINI ALMAK'

"Sosyal barışın temeli, insanların ihtiyaçlarını adalet ölçüsünde karşılamaktır." diyen Başkan Külcü, Şeyh Edibali'nin sözlerine sadece kulak vermediklerini, aynı zamanda gönül de verdiklerine işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi; "Bu bir sevda işidir, seçildikten sonra ben artık her şeye hakim oldum derseniz asla bu işleri başaramazsınız. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik diyen Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'ın yolunun hizmetidir tüm bu yapılanlar. 

2002'den önce bu milletin kaynaklarının nerelere gittiği belliydi, biz o kaynakları kestik ve yönünü millete dönderdik. Onlar bu ülkeyi, popülizm tuzağına çekmeye çalışırken, milletimiz bunun sonunun 2002 öncesine Türkiye'yi yeniden döndürme çabası olduğunu pekala biliyor ve farkediyor.

Biz açta açıkta kim varsa onun yanında olacağız. Seçim hesabıyla hesapsız kitapsız iş yapmayacağız. Çorum Belediyesi sosyal belediyecilik hususunda en önde giden belediyelerden birisidir. Biz bu yola milletin duasını almak için çıktık. Bin metrekare üzerine kurulu dört dörtlük bir marketle, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize alışveriş zevkini de yaşatacağız. Kimin neye ihtiyacı varsa, gelip buradan alabilecek."

'BELEDİYEMİZ HAYIRDA YARIŞIYOR'

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Belediyesi'nin hayırda yarıştığını ve örnek bir çalışmaya daha imza attığını söyledi.

Gıda Bankası açılış töreninde konuşan Salim Uslu, AK Parti iktidarı olarak her alanda yeni Türkiye'yi kurma çabalarının olduğunu, IMF'ye borçların ödenmesiyle namerde giden paranın halka gittiğini ifade etti. 

"Bu hareketin her adımı, geçmişimizin ilke ve ahlakından feyz alarak, ecdadımızın bize bıraktığı mazlumun ve mağdurun yanında olma mirasını yaşatmak olmuştur." diyen Uslu, AK Parti iktidarı eleştirenleri, göl kurbağalarına benzeterek, "Göl kurbağalarının hayalleri bizim hayal deryamızı hayal bile edemez. Dün otoyol görmeyenler, bugün otoyolun yapılmasına itiraz edemezken, bu sefer de şuradan geçmeli, buradan geçmeli demeye başlıyor. Ömründe otoyol görmeyenler, bizim hayallerimize ulaşamaz." diye konuştu.

KÜLCÜ İLK ALIŞVERİŞE REFAKAT ETTİ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Gıda Bankası’nın ilk alışverişine birlikte refakat etti.

Alışveriş sepetini taşıyan Muzaffer Külcü, Gıda Bankası’nın ilk müşterisi olan bayanla birlikte rafları dolaşarak, alınan ürünleri kasaya kadar taşıdı. Gıda Bankası kartı ile yapılan ödemenin ardından, Gıda Bankası’nın ilk müşterisini poşetleriyle birlikte uğurlayan Başkan Külcü, “İhtiyaç sahibi insanlarımız, kendilerine gelen kolilerdeki ürünleri tercih hakkına sahip değilken, artık her neye ihtiyaçları varsa onu kendileri tercih ederek alabilecek.” dedi.



Son Güncelleme: 27.05.2015 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sade Vatandaş 2015-05-28 08:18:25

emeği geçen herkesten allah razı olsun. kendi kişisel şovunuza çevirmeseydiniz daha iyi olacaktı ama, ee garibanlara bi iyilik yaptınız ya, ballandıra ballandıra anlatmanız lazım. yaptığınız iyiliği dostun düşmanın gözüne sokmanız lazım. sonuçta yardım gizli yapılır mı, yedi düvele duyuracaksınız fakir fukara doyurduğunuzu, onlara yaptığınız yardımları. onlar konuşur akp yapar, bağıra bağıra megafonla duyurarak yapar.